Electrica investește 350 milioane lei pentru modernizarea rețelelor din Brașov

Foto: Corneliu Țeposu

Lucrările la rețelele electrice din Brașov începute în această toamnă reprezintă numai o parte a unui amplu program de investiții derulat de Electrica, a anunțat miercuri primarul George Scripcaru. „Electrica face acum ce trebuia să facă de mulți ani, pentru că în multe zone ale orașului rețelele sunt învechite și subdimensionate față de cerințele actuale. De aproximativ trei luni, sucursala din Brașov are o nouă conducere, iar în urma discuțiilor avute cu noii manageri aceștia au stabilit un plan de investiții pentru Brașov, bugetul alocat fiind de aproximativ 350 milioane de lei. Practic, împreună cu ei am analiza toate zonele din oraș și am stabilit unde este nevoie de intervenții”, a declarat  primarul.

Acesta a anunțat că, pe lângă străzile afectate acum de lucrări, vor urma și altele: „Vizate sunt inclusiv străzi din Centrul Istoric, printre care Mihail Sadoveanu sau Republicii. De asemenea, în unele zone ale orașului vor fi montate stații electrice moderne, care să facă față consumului casnic sau industrial. Programul de investiții început acum va fi continuat în 2019”.

Pe de altă parte, George Scripcaru a precizat că lucrările au început încă din această toamnă pentru că Electrica are un bugetare anuală. „Existau două soluții: să așteptăm sau să începem acum. Am optat pentru a doua variantă, pentru că astfel au fost bugetate lucrările. Pentru a realiza modernizarea rețelelor din oraș, cei de la Electrica au adus la Brașov muncitori din mai multe zone ale țării. Dacă vremea va fi favorabilă, se va lucra și iarna. Unde sunt șanțuri sau gropi descoperite, acestea vor trebui semnalizate corespunzător. În caz contrar, cei de la Electrica vor fi sancționați”, a mai spus primarul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.