Promisiunea Ministerului Transporturilor: Autostrada Sibiu – Făgăraș, în plan de șantier pentru anul viitor

Aproape 310 kilometri de autostradă vor intra în șantier anul viitor, promite directorul general al Direcției Generale Organismul Intermediar de Transport – Direcția Accesare Fonduri din Ministerul Transporturilor, Cătălin Costache. În planul Ministerului pe 2019 se află și tronsonul de autostradă Sibiu – Făgăraș. 

„Acum ne putem concentra pe lansarea noilor proiecte pentru 2019 și anume: Autostrada Sibiu – Pitești, Autostrada Craiova – Pitești, Podul Brăila, Autostrada Transilvania, Autostrada Sibiu – Făgăraș. (…) La anul vom deschide aproape 310 kilometri de autostradă în noi șantiere”, a afirmat, joi, Cătălin Costache, înainte de întâlnirea Grupului tematic pentru infrastructura de transport rutier din cadrul Subcomitetului de monitorizare a Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Directorul general din cadrul MT a mai menționat că, până la finele acestui an, vor fi finalizați 60 de kilometri de autostradă, iar pe șase șantiere de autostradă sunt în lucru aproape 118 kilometri de autostradă.

„La momentul acesta, pe sectorul de transport, (…) avem o absorbție de peste 1,1 miliarde de euro din cele 5 miliarde de euro aprobate pentru sectorul de transport, o rată de absorbție de 23%. Avem 15 proiecte transmise la Comisia Europeană, în valoare de 4,8 miliarde de euro, aproximativ 96% din fondurile alocate. Pentru București, am transmis două proiecte foarte importante: Centura București, proiect integrat, și Magistrala M6, în valoare de 500 de miliarde de euro”, a mai spus Costache, citat de mediafax.ro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.