Reabilitarea Corpului B al Spitalului Clinic Județean Brașov, la o semnătură de finanțarea de la bugetul de stat. Dar semnătura se lasă așteptată de mai bine de o lună

După doi ani de la începerea demersurilor, preluarea de către Compania Națională de Investiții a proiectului de modernizare a Corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență a intrat în linie dreaptă. Mai exact, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Adrian Gabor a precizat că „documentația a trecut de Comisia Tehnică a Companiei Naționale de Investiții. Urmează acum emiterea ordinului ministrului Dezvoltării privind finanțarea acestui obiectiv de către companie”. 

Acestă semnătură trebuia să fie dată de mult, având în vedere că printr-un comunicat de presă din 22 octombrie, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veeștea, anunța că „până la sfârșitul acestei luni se va putea emite Ordinul de Ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru preluarea obiectivului de investiții și finalizarea lucrărilor de către CNI”.

Lucrările sunt suspendate 

 Demersurile pentru preluarea de către Compania Națională de Investiții a proiectului de modernizare a Corpului B al SCJU au început în anul 2016, când lucrările nu erau începute. La momentul respectiv, proiectul a fost inclus pe lista de investiții ce urmează a beneficia de finanțare prin Compania Națională de Investiții, după care au urmat negocieri, discuții și mai multe seturi de hotărâri de Consiliu Județean.  Între timp, în luna iunie a anului trecut, au început lucrările, finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului Brașov. În aceste condiții, Compania Națională de Investiții nu va mai finanța tot proiectul, așa cum s-a pus problema în anul 2016, ci doar lucrările ce au mai rămas de efectuat. De altfel, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat în ultima ședință de plen, din 28 noiembrie, că lucrările sunt acum suspendate, pentru a se putea realiza transferul obiectivului de investiții către CNI. 

În septembrie economia la bugetul județului era de 11 milioane de lei, în octombrie de 13 milioane de lei 

Potrivit unei hotărâri de consiliu județean privind predarea obiectivului de investiții către Ministerul Dezvoltării Regionale, aprobată în 10 septembrie,  pentru modernizare a Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, administrația judeţeană a achitat suma totală de 14.495.055 lei, inclusiv TVA. La momentul respectiv, Adrian Veștea spunea că prin acest transfer de finanțare s-ar economisi aproximativ 11 milioane de lei din bugetul județului Brașov, declarația fiind consemnată în procesul-verbal al ședinței. 

Ulterior, în luna octombrie, printr-un comunicat de presă, președintele Consiliului Județean afirma că „acest demers va aduce o economie la bugetul județului Brașov de aproximativ 13 milioane de lei”.  Conform aceluiași comunicat „contractul de lucrări pentru reabilitarea și modernizarea corpului B al Spitalului Județean, semnat de Consiliul Județean Brașov cu firma Romliant Construct SRL din Baia Mare, are valoarea de 24.372.679,46 lei”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.