Biserica Evanghelică vrea să transforme în hotel fostul Liceu Silvic din Brașov

După 8 ani în care a ținut „în conservare” fostul clădirea fostului Liceu Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” de pe strada Petofi Sandor nr. 17,  Biserica Evanghelică are acum un plan pentru imobil: transformarea într-un hotel.

De altfel, zilele trecute Biserica Evanghelică a obținut deja un certificat de urbanism pentru consolidarea mansardarea și extinderea clădirii, dar și pentru realizarea amenajărilor interioare şi exterioare.  Acesta este un prim pas birocratic, iar pentru a începe lucrările, biserica va trebui să obțină mai multe avize și autorizații. 

Clădirea de pe strada Petofi Sandor a fost retrocedată în urmă cu mulți ani Bisericii Evanghelice și a a fost eliberată în anul 2010, când Liceul Silvic a fost mutat în cartierul Astra, într-o fostă școală generală. Acest lucru s-a întâmplat după ce între primărie și Biserică s-au purtat negocieri privind cumpărarea clădirii de către municipalitate, prețul cerut de proprietar fiind de un milion de euro. De altfel, în anul 2006, s-a aprobat și alocarea acestei sume de la bugetul local al Brașovului, dar tranzacția nu a mai fost finalizată. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.