Risc de avalanșe în Valea Lamba din Postăvarul. Zăpada a luat-o la vale pe o porțiune de 15-20 m

Foto: avalanseincarpati.ro

La intrare în canionul Văii Lamba din Masivul Postăvaru a avut loc ieri o avalanșa mică, în primul vâlcel, la coborâre, la  o altitudine de 1.400 m.

Potrivit site-ului avalanseincarpati.ro, stratul de zăpadă dislocat are o grosime de aproximativ  15 cm și s-a deplasat aproximativ 15-20 metri, existând riscul să plece și de mai sus din, dar și din al doilea vâlcel.

Foto: avalanseincarpati.ro

Ieri, în zona respectivă, stratul de zăpadă era destul de consistent și avea o bază tare, dedesupt fiind gheață, astfel că parcurgerea acestui traseu (care pornește din Valea Timișului) este destul de periculoasă în perioada asta, având în vedere că s-a depus un strat consistent de zăpadă.  De altfel, iarna, traseele pe care se urcă pe Masivul Postăvarul sunt considerate inaccesibile. 

„Facem un apel către schiorii Off-piste sa nu se aventureze pe Valea Lamba deorece exista riscul producerii unor avalanșe. Serviciul Salvamont și Administratorul pârtiilor au luat măsuri pentru a restricționa accesul spre acea zona“, au anunțat administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.