Transport RATBV între Cristian și Brașov. Un card gratuit cu 4 călătorii, pentru fiecare cetățean din Cristian și facilități pentru mai multe categorii de călători

Călătorii din Cristian care de la 1 ianuarie 2019 vor apela la linia de transport deservită de RATBV până la Brașov vor primi primul card gratuit și încărcat cu patru călătorii, în valoare de 10 lei. Decizia aparține Primăriei Cristian, care subvenționează transportul pe linia Cristian – Brașov, ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019. 

„De săptămâna viitoare, în centrul comunei Cristian se va monta și cabina unde se vor vinde sau se vor face încărcări ale cardurilor de călătorie. O călătorie va costa 2,5 lei, însă se vor vinde și abonamente, la prețul de 85 de lei și un card ultralight pe hârtie, cu 10 călătorii, la prețul de 25 de lei. Primăria Cristian a luat decizia de a suporta costul primului card, încărcat cu 4 călătorii, pentru orice cetățean al comunei care va solicita acest lucru. După consumarea celor 4 călătorii, cetățenii vor încăra respectivul card, după cum au nevoie – cu portofel electronic, cu un anumit număr de călătorii sau cu abonament“, a explicat Sorin Toarcea.  

De asemenea, Primăria Cristian va oferi aceleași facilități pe acest traseu deservit de RATBV, la fel ca și la Brașov, respectiv 20 de călătorii gratuite pentru vârstnici și pensionari și gratuități pentru elevi. 

8 stații permanente, una facultativă 

RATBV împreună cu reprezentanții administrațiilor locale din cele două localități au stabilit, de comun acord ca pe acest traseu să existe 9 stații, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Aceste stații vor fi la capătul de linie Bartolomeu – Municipal și apoi pe șoseaua Cristianului – la service și înainte de curba de la MOL (în dreptul Altex). Autobuzele vor intra apoi pe DN 1 și vor merge până la intersecția cu Ocolitoarea, unde va face stânga, pe strada Ioan Clopoțel, cu o stație între Losan și Autoliv. După ce va intra pe DN73, autobuzele vor avea o stație facultativă și la Quin. În Cristian, autobuzele vor opri în dreptul școlii, apoi în Centru, după care vor intra apoi pe strada Soarelui, spre capătul de linie din cartierul Tineretului.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.