Casă nouă la Brădet, pentru 12 fete cu dizabilități din sistemul de asistență socială din Brașov

12 fete cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Brădet se vor muta, în curând, în casă nouă, constrtuită de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Consiliul Județean Brașov, cu sprijinul unor sponsori.



 

Casa de tip Familial „Gabriela” Brădet este cel de-al patrulea serviciu social oferit de Complexul din Brădet și al 37-lea oferit de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov. 

Casa de tip Familial „Gabriela” Brădet are patru dormitoare, cu o capacitate de 12 locuri și cu grupuri sanitare proprii, un living spațios, bucătărie și dressing, toate mobilate și utilate astfel încât să asigure cele mai bune condiții de trai pentru beneficiarii Complexului de Servicii Brădet. 

Construcția clădirii a costat 1.361.953,81 lei, din care 232.500 lei au provenit din bugetul Consiliului Județean. Dotările cu mobilier, obiecte și aparatură au totalizat 119.080,45 lei, din care 25.000 lei au fost asigurate din bugetul DGASPC Brașov. Diferența la cele două sume a însemnat contribuția Fundației SERA și a altor sponsori.

„Prin inaugurarea acestui nou serviciu social destinat copiilor cu dizabilități încercăm să venim cât mai mult în sprijinul beneficiarilor nostri. Mulțumesc reprezentanților Consiliului Județean Brașov și Fundației SERA România pentru implicarea și susținerea acestui proiect, la fel cum le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat financiar în realizarea căsuței de tip familial «Gabriela»”, a afirmat directorul general al DGASPC Brașov, Mircea Dan Suciu.

„Mi-am dorit din tot sufletul să fiu prezent la inaugurarea Casei «Gabriela» pentru a mulțumi deopotrivă Fundației SERA și conducerii DGASPC pentru această reușită și a vă asigura de întreaga noastră recunoștință. Apreciez implicarea Fundației SERA și a celorlalți parteneri, alături de DGASPC Brașov, în acest proiect prin care 12 fete vor avea parte de un cămin cald și primitor. Noi, la nivelul administrației județene, vom face tot ceea ce ne stă în putință astfel încât, în funcție de resursele financiare și mijloacele pe care le avem la dispoziție să asigurăm condiții decente pentru toți beneficiarii de servicii sociale și să finanțăm cât mai multe proiecte, atât în domeniul asistenței sociale și protecției copilului, cât și în sănătate și dezvoltarea infrastructurii”, a spus, la rândul său, președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.