Pompierii brașoveni, „luați la rost” pentru că au blocat o străduță din oraș

Purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja, a prezentat pe pagina personală de Facebook în incident apărut în timpul unei intervenții în centrul istoric al Brașovului, pe strada Castelului. 

„Pentru cei care nu cunosc Brașovul, strada Castelului este o străduță cu sens unic de mers și cu o singură banda de circulație. Având în vedere că nu exista loc de parcare, autospeciala de pompieri a oprit în fața casei, blocând astfel circulația. În spatele autospecialei se formase o coloană de mașini…”, a scris Sfreja. 

Acesta a afirmat că, la un moment dat, o doamnă (Doamna X, cum i-a spus Ciprian Sfreja) trecută de prima tinerețe, a coborât dintr-un autoturism, s-a îndreptat revoltată către un membru al echipajului de intervenție și l-a întrebat: „Așa este procedura… să blocați circulația?”. 

Pompierul i-a răspuns: „Doamnă, este o situație de urgență și nu avem unde să parcăm”.

Dialogul a continuat. Doamna X: „De asta vă plătim din banii noștri să vă bateți joc…”

Pompierul răspunde: „Doamnă, lucrăm și peste program și nu suntem plătiți…”

Doamna X : „Așa meritați!”

Pompierul: „Dar dacă era mama dumneavoastră în aceasta situație și trebuia să intervenim pentru a o ajuta?”.  Din acest moment, Ciprian Sfreja spune că Doamna X nu a mai spus nimic, s-a urcat în mașină, iar în scurt timp s-a reluat și circulația.

„Cu asemenea situații se confruntă destul de des pompierii, cu oameni grăbiți, cu oameni indiferenți, recalcitranți, nepăsători la nevoile semenilor. Pentru pompieri însă, salvarea vieții oamenilor este prioritară, chiar dacă de multe ori sunt dezamăgiți de comportamentul unora”, a mai scris Sfreja. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.