Pericol mare de avalanșe în Masivul Postăvarul. Cele mai periculoase sunt Valea Lamba și Valea Vanga

Foto: avalanseincarpati.ro

Având în vedere că în ultimele 16 ore a nins abundent în zonele montane și s-a depus un strat consistent de zăpadă proaspătă, peste cea înghețată Salvamont Poiana Brașov face un apel la schiorii care practica schiul offpiste să evite coborârile pe văile din masiv (Valea Lamba, Valea Vanga etc) deoarece exista riscul producerii de avalanșe.

Zona cu cel mai mare risc de avalanșe este versantul dinspre Valea Timișului al Masivului Postăvarul, pe care sunt patru trasee principale care merg spre Vârful Postăvarul, astfel că pasionaților de drumeții li se recomandă să evite aceste trasee. De altfel traseul care merge spre vârf pe „Drumul Șerpilor”, oficial, este inaccesibil iarna. 

În același timp, turiștii care merg pe traseele montane marcate, în special cele care fac legătura dintre Tâmpa și Vârful Postăvarul, precum și cele dintre Poiană și vârful Postăvarul, trebuie să fie atenți deoarece, din cauza încărcării copacilor cu zăpadă și chiciură există riscul dezrădăcinării și prăbușirii acestora.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.