Primele autobuze Menarini produse în Turcia vor intra mâine pe traseele RATBV din municipiul Brașov

RATBV  a anunțat că din 9 ianuarie pune în circulație primele autobuze Menarini produse în Turcia dintre cele 105 achiziționate în urma contractării împrumutului de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, cu sprijinul Primăriei  Brașov. În ultimele zile au fost parcurse toate etapele referitoare la înmatricularea mijloacelor de transport, încheierea polițelor de asigurare, instalarea sistemelor de validare, de Wi-Fi, a ecranelor pentru informare și publicitate și a celorlalte dispozitive necesare. Primele autobuze vor rula pe traseele 50, 51 și 52. 

Primele autobuze Menarini ce vor fi puse în circulație, dintre cele 105 contractate, au o lungime de 10,6 metri și o capacitate de 74 de locuri, din care 20 pe scaune. Noile mijloace de transport sunt dotate, printre altele, cu motoare EURO 6, clasa C: cel mai înalt standard existent în acest moment pentru motoarele diesel; cu o cutie de viteză automată ZF, având 6+1 rapoarte; cu sistem de  înclinare la bordură și trapă manual, pentru accesul facil al persoanelor cu dizabilități; aer condiționat și panouri indicatoare de traseu amplasate pe trei laturi ale autobuzelor.

Autobuzele sunt dotate cu șapte camere de luat vederi, trei exterioare și patru interioare, pentru a asigura permanent o imagine completă asupra vehiculului. De altfel conducerea RATBV  face un apel către toți călătorii să se abțină de la orice acțiuni care să aibă rezultat deteriorarea mijloacelor de transport, menționând că imaginile cu persoane surprinse mâzgălind caroseria, geamurile sau spătarele scaunelor, tăind tapițeriile scaunelor vor fi predate instituțiilor în drept pentru luarea măsurilor de sancționare. Această solicitare vine după ce, în urmă cu câțiva ani, la scurt timp de la punerea în circulație a autobuzelor BMC ProCity noi, s-au înregistrat numeroase daune aduse mijloacelor de transport. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.