Prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu, Cetățean de onoare al municipiului Brașov

Profesorul universitar dr. Ovidiu Moceanu va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Brașov. Consiliul Local a aprobat luni propunerea venită de la Uniunea Scriitorilor din România – filiala Brașov. 

În 2019, desemnat „An al Cărții“, profesorul Moceanu împlinește la aceeași vârstă ca și Uniunea Scriitoriulor din România – filiala Brașov, adică 70 de ani.

Ovidiu Moceanu este licenţiat în filologie, la Universitatea din Cluj, în  1971 şi în teologie, la Universitatea din Sibiu, în 2002, iar în 1997 a obținut și titlul de doctor în filologie. A avut un rol important în înfiinţarea Facultăţii de Litere a Universităţii „Transilvania” din Braşov, al cărei decan a fost timp de două mandate. De asemenea, a condus Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România și este autorul unei opere de referinţă în literatura română contemporană.

Ovidiu Moceanu a fost recompensat cu premii literare importante ale filialelor Cluj şi Braşov ale Uniunii Scriitorilor din România, dar şi cu premiul „Vasile Conta” al Academiei Române, pentru lucrarea „Tratat despre vis”.  Pentru contribuţia sa la consolidarea culturii române, Preşedintele României i-a conferit în anul 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.