VIDEO. Se circulă„la negru” pe drumurile principale din Brașov. În cartiere, mai sunt drumuri „la alb”

Primăria Brașov a anunțat că cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat de aseară, începând cu ora 20.30, cu toate utilajele de deszăpezire programate, astfel că, în această dimineață, arterele principale erau curățate și se circula în condiții bune pe ele. Având în vedere că ninsoarea nu s-a oprit, edilii au precizat că nu s-a putut intra și pe străzile secundare, obiectivul fiind de a asigura o circulație optimă pe arterele intens circulate.

Până în această dimineață s-a acționat pe bulevarde, străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte (cum este cazul str. CD Gherea, străzile din cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov).

 

Comprest a asigurat această activitate cu 30 de utilaje (mașini de mare capacitate, unimog-uri, tractorașe prevăzute cu lamă și răspânditor de material antiderapant, iar pe Calea Făgărașului s-a acționat cu un autogreder). Având în vedere ninsoarea abundentă, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până în jurul orei 8.30 s-au utilizat aproximativ 300 de tone de material antiderapant în Brașov și alte 30 de tone în Poiana Brașov, stocul operatorului fiind în acest moment de aproximativ 75 de tone. Și în cursul zilei de astăzi se va face reaprovizionarea stocului, fiind programate să ajungă camioane cu 250 de tone de material antiderapant. 

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje, pe tot parcursul nopții. Firma a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi a împrăştiat material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 150 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 200 de tone. 

 

Zonarea pentru deszăpezire în municipiul Brașov: 

Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Hărmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Unde se poate solicita deszăpezirea 

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. Astfel, brașovenii care sunt în aria de acoperire a Comprest, pot suna la numărul de telefon 0268-416495 (Dispecerat Comprest). Pentru intervenția utilajelor Eurostrada, cetățenii pot suna la numărul de telefon 0268-311310 (Dispecerat Eurostrada). 

În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brasovcity.ro. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.