Facturi mai ieftine la canalizare-epurare, de la 1 ianuarie. Tarifele Companiei Apa Brașov, la jumatea clasamentului național

Facturile pentru serviciile de apă și canalizare, emise după data de 1 ianuarie 2019 vor intra cu noile tarife practicate de compania apa. Tariful pentru serviciul de canalizare – epurare practicat de Compania Apa Brașov scade  ca urmare a aplicării unei cote de TVA de 9%, față de 19%, cât era până la 31 decembrie 2019. Consumatorii trebuie să știe însă că noul tarif este aplicat inclusiv pentru consumul din luna decembrie, care este facturat după 1 ianuarie 2019. 

„Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal prin Legea nr. 175/2018, nivelul cotei TVA pentru serviciile de canalizare scade de la 19% la 9%, ceea ce va însemna reduceri ale facturilor plătite de fiecare familie. Reducerea se va aplica la factura din luna ianuarie, respectiv pentru consumul aferent lunii decembrie. Noul tarif pentru metrul cub de canalizare – epurare va fi de 2,88 lei, cu TVA, cu 26 de bani mai puţin decât în prezent“, a precizat Alina Bălătescu, responsabil Comunicare al Companiei Apa Brașov.

Per total, utilizatorii vor plăti începând cu 1 ianuarie 2019, 7,05 lei/ mc pentru serviciul de alimentare cu apă şi serviciul de canalizare – epurare, tarif care se situează la nivelul celui din anul 2013. 

 

Factura transmisă unei asociații de proprietari

Anul trecut, Compania Apa se situa pe locul 23, din 45 de operatori, în clasamentul național al tarifelor. Acesta poate fi consultat pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, www.anrsc.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.