Biserica de lemn din Centrul Civic şi-a construit ilegal clopotniţa. Parohia a fost amendată şi va fi trimisă în judecată

Clopotniţa bisericuţei de lemn din Centul Civic nu a reuşit încă să intre în legalitate, iar dacă nu va obţine autorizaţia de construire riscă chiar să fie demolată. 

Lângă clădirea bisericii de lemn din Centrul Civic al Braşovului a fost construită, anul trecut, o clopotniţă, tot din lemn, fără a avea însă şi autorizaţia de construire necesară. Constatarea a fost făcută de Poliţia Locală, care a făcut unele verificări aici, prin Serviciul Inspecţie, Control şi Disciplină în Construcţii.

„Pe lângă amenda de 1000 de lei, ce se poate reduce la 50% pentru plata în 15 zile, în acest caz a fost dispusă, ca măsură complementară, intrarea în legalitate. Parohia bisericii va trebui să depună la Primăria Braşov dosarul în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. Sancţiunile au fost aplicate în baza Legii nr. 50 din anul 1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii”, a declarat Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.



 

Deocamdată parohia nu a dus la capat demersurile pentru obţinerea autorizaţiei. „Serviciul Inspecţie, Control şi Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Braşov pregăteşte acum «Referatul de propunere pentru obligarea de a face». Acest document va ajunge la Biroul Juridic, care îl va înainta apoi instanţei. Instanţa va decide dacă se demolează construcţia sau dacă obligă parohia să obţină autorizaţia”, a precizat Anca Lăutaru.

1 Trackback / Pingback

  1. Clopotnița unei biserici din Brașov, construită ILEGAL - Realitatea de Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.