Grădina Zoologică Braşov, singura din România care are o pereche reproducătoare de vulturi-de-mare Steller

Începând din luna martie, femela de vultur-de-mare a lui Steller, adusă la Parcul Zoologic Braşov în toamna anului trecut, va avea o pereche. Zoo Braşov va deveni astfel singura instituţie de profil din România, care deţine o pereche reproducătoare de vulturi Steller şi va participa şi la programul ESB de conservare al acestei specii. 



 
Masculul a ajuns la Zoo Braşov la sfârşitul lunii ianuarie, în urma unei donaţii făcute de Zoo Liberec, şi îşi va ocupa în curând locul alături de parteneră, la finalul perioadei obligatorii de carantină.

„Specia este coordonată la nivel european de European Studbook (ESB) – Registrul genealogic european – un program de gestionare al unei specii, mai puţin intensiv decât EEP. Coordonatorul unui program ESB colectează datele despre naşterile, mortalităţile, transferurile etc. animalelor din specia respectivă de la toate grădinile zoologice membre ale EAZA care deţin acea specie şi oferă indicaţii şi consultanţă pentru gestionarea optimă a populaţiei. Acordul coordonatorului privind formarea unei perechi apte de reproducere la Zoo Braşov reprezintă recunoaşterea progreselor făcute de instituţia noastră pentru asigurarea bunăstării tuturor animalelor la standardele europene recomandate de EAZA“, a spus managerul grădinii Zoologice Braşov, Alin Pânzaru.

Tot luna martie, la Zoo Braşov se va forma o altă familie: masculului de bufniţă polară adus anul trecut de la Menagerie du Jardin des Plantes Paris, Franţa, care va împlini anul acesta doi ani, i se va alătura o femelă de aceeaşi vârstă, donată de Tierpark Hamm, Germania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.