Doi premianți ai Concursului Internațional de Dans „Citta di Udine“ se vor pregăti la Opera Brașov

Doi dintre câştigătorii Concursului Internaţional de Dans „Citta di Udine“ din Italia vor veni la Opera Braşov, pentru un stagiu de pregătire. Este vorba despre  balerinii Emma Mardegan şi Cristian Daneri din Italia, care au dansat în concurs, Pas de Deux-ul din „Corsarul“, balet pe muzică de A. Adam. În plus, Emma Mardegan a interpretat în concurs şi variaţia Odille din actul III al „lacului lebedelor“ de P. I. Ceaikovski.
 
„Sunt bucuros şi onorat de faptul că aceşti doi tineri balerini foarte talentaţi vor face un stagiu de pregătire în cadrul compartimentului de balet al Operei Braşov şi, apoi, vor apărea pe o scenă profesionistă de spectacol. Le dorim mult succes şi sperăm ca această oportunitate pe care le-o oferim să le deschida porţile multor teatre şi companii de dans din Europa şi, de ce nu, din lume”, a spus Ovidiu Mezei, managerul Operei Braşov.
 
„Nivelul de anul acesta al concursului a fost înalt. În Italia, companiile de dans se închid sau traversează perioade dificile, aşa că miza dansatorilor sunt posibilităţile de a lucra dincolo de graniţele Italiei”, a explicat jurnalista Eveline Păuna, care a fost prezentă la Udine pentru a acorda „Premiul Presei“.
 
La această a VI-a ediţie a Concursului Internaţional de Dans „Citta di Udine“, în competiţie s-au înscris peste 200 de dansatori şi 33 de şcoli de dans şi balet din Italia, Croaţia şi Slovenia, la toate categoriile: balet clasic, neoclasic şi dans de caracter, dans modern şi contemporan, duete şi grupuri – pentru mai multe stiluri de dans, plecând de la contemporan, modern, jazz, balet clasic şi neoclasic, ajungând pâna la hip-hop. Concursul este destinat tinerilor dansatori care nu activează în companii profesioniste. Tocmai de aceea, cei care sunt selecţioneri pentru teatre de opera şi companii private îi invită pe cei mai buni dintre ei să susţină audiţii private pentru a participa la proiectele lor sau pentru a fi angajaţi în cadrul organizaţiilor lor.
 
În acest an, juriul competiţei a fost alcătuit din profesionişti la nivel internaţional, dansatori, coregrafi sau profesori: Howard Quintero Lopez, Alessandra Pasquali, Leo Mujic –pentru secţiunea de balet, David Matan, Guido Markowitz, Kristian Lever – pentru secţiunea de dans modern şi contemporan. Directorul artistic al Concursului Internaţional de Dans „Citta di Udine” de anul acesta a fost Federica Comello, balerină şi profesor de dans

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.