Instituțiile de cultură ale Primăriei Brașov, închise până în 30 martie. Muzeele brașovene, vizitate numai de grupuri mici

După ce Brașovul a intrat în scenariul 2 de coronavirus, autoritățile locale au anunțat programe speciale pentru instituțiile de cultură pe care le gestionează. 

Astfel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Brașov a decis suspendarea activității cu public în perioada 11 – 31 martie la instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Brașov, respectiv Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, Opera Brașov, Teatrul pentru copii Arlechino, Filarmonica Brașov. Măsura poate fi prelungită în funcție de avizul Direcției de Sănătate Publică Brașov. 

Cum vor funcționa instituțiile de cultură ale Consiliului Județean Brașov 

  • Centrul Cultural Reduta suspendă toate evenimentele culturale şi cursurile programate în toate sălile instituţiei, în perioada 11-31 martie. La nivelul instituţiei s-a adoptat un plan de măsuri care prevede dezinfectarea suprafeţelor de contact cu soluţii speciale, dezinfectarea sistematică a tuturor spaţiilor, atât cele publice, cât şi birourile angajaţilor, suplimentarea numărului de dispersoare pentru soluţie dezinfectantă virucidă şi montarea în foaier a unor planşe cu măsuri individuale de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.
  • Muzeul Judeţean de Istorie Brașov restricţionează accesul grupurilor mai mari de 15 persoane, anulează activităţile culturale ce implică prezenţa unui număr mai mare de 15 persoane, asigură materialele de protecţie în toate clădirile aflate în administrarea muzeului şi sistează activităţile programate în planul de acţiuni culturale şi care implică participarea publicului larg.
  • Muzeul de Artă Brașov suspendă programul educativ destinat elevilor şi vizitele ghidate, şi îşi restrânge activitatea, instituţia urmând să fie închisă sâmbăta şi duminica. Prezenţa simultană a vizitatorilor va fi posibilă doar pentru maximum 5 persoane. Conducerea va lua măsurile necesare pentru dezinfecţia permanentă a holului de acces. Pe de altă parte, muzeul va fi închis în perioada 23 martie – 23 aprilie, pentru realizarea unor lucrări de renovare. 
  • Muzeul de Etnografie Brașov suspendă atelierele pedagogice şi sistează evenimentele cuprinse în lista acţiunilor culturale, în perioada 11-31 martie. Numărul de vizitatori va fi limitat la 10 persoane/tur, iar muzeul îşi va reduce programul de lucru cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00 – 17:00, programul în weekend fiind sistat. 
  • Muzeul „Casa Mureşenilor” Brașov reduce programul cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00-17:00. Totodată, suspendă sau amână toate evenimentele publice, până la 31 martie. O altă măsură este limitarea accesului pentru grupurile de vizitatori, la maximum 10 persoane simultan. 
  • Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” suspendă toate cursurile şi activităţile artistice programate, începând cu data de 11 martie, până în 22 martie (perioadă în care sunt închise şi instituţiile de învăţământ preuniversitar), cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri. Începând de astăzi, instituţia intră într-un amplu proces de dezinsecţie şi dezinfecţie. Consiliul de Administraţie al Şcolii se întruneşte astăzi pentru a dispune măsuri suplimentare, luând în calcul posibilitate de prelungire a suspendării tuturor activităţilor şi cursurilor, având în vedere că instituţia are înscrişi 1261 de elevi, marea lor majoritate fiind copii. 
  • Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” sistează toate activităţile cu copiii, închizând Secţia pentru Copii şi Jucărioteca. De asemenea, va fi închisă sala de lectură pentru public şi va fi restrâns accesul în clădire pentru un număr mai mare de 20 de persoane simultan. Cărţile care sunt restituite nu vor mai fi intercalate pe rafturi, ci vor fi ţinute lângă o sursă de căldură sau se vor face prelungiri telefonice, până la 31 martie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.