FOTO&VIDEO. Protest pentru justiție, şi la Braşov

Braşovenii protestează duminică seara pentru apararea justitiei, cerând respectarea independenței magistraților.  Acest protest civic vine după ce vineri, magistrații mai multor parchete din țară și-au suspendat activitatea pe perioade de 3 până la 7 zile, tot pentru a-și arăta nemulțumirea față de Ordonanța 7/2019 care modifică legile justiției. 



 

Update 20.45 – Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.30 la Prefectură, fără nici un fel de incidente. Brașovenii au anunțat a nu vor renunța la proteste, dacă Guvernul nu va renunță să puna în pericol independența justiție. 

Update 19.30 – protestatarii s-a oprit în fața Tribunalului Brașov, unde au scandat „Cinste lor, cinste lor, cinste magistratilor” și „Tudorel nu uita, va veni sivremea ta”. Numărul protestatarilor este trece de 1.500. Mulți dintre ei poartă steaguri tricolore sau ale Uniunii Europene.

Update 19.15 – protestatarii au plecat în marș spre spre Tribunalul Brașov. Sunt aproximativ 1.000-1.200 de oameni, iar coloana are o lungime de câteva sute de metri.  Oamenii scandează „Demisia” si „Ieșiți la răcoare, dacă vreți schimbare”, „La închisoare, nu la guvernare”. 

Update 18.45 – numarul prostatarilor a ajuns la aproximativ 500. Oamenii striga „Justitie nu corupție” si „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraților” şi „Parlament penal, marş la tribunal”. Oamenii vor pleca în curand în marş spre Hidromecanica. 

(Radu Hossu – președinte Asociația Pro Democrația Brașov)

In jur de 300 de persoane s-au adunat in fata Prefecturii la ora 18.30 într-un protest impotriva ordonanței care modifică la începutul acestui an, legile justiției.

Protestastarii scandează, printre altele: „Codruța nu uita, noi suntem de partea ta”, „Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit”, „Proasta satului e în fruntea statului” sau „Uniți salvăm întreaga Romanie”.

 

1 Comentariu

  1. De ce nu s-au adunat toți ăștia când s-au înființat pensiile „speciale”!? Când s-a hotărât ca unii asistați de la buget se pot „pensiona” la 45 de ani? De ce? Acum este prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.