FOTO. Cinematograful Modern din Brașov, reamenajat pentru a deveni centrul cultural al copiilor

Intrat în șantier de mai mult timp, fostul cinematograf Modern ar putea fi gata mai repede de începutul anului 2020, când este termenul oficial de finalizare a lucrărilor. 



 

Potrivit primarului George Scripcaru, care azi a făcut o vizită pe aceste șantier, lucrările sunt în grafic, iar constructorul avansează foarte repede. Când proiectul va fi finalizat, fostul cinema Modern de pe bulevardul Griviței își va relua funcția de cinematograf însă va deveni și un centru cultural dedicat, în primul rând, evenimentelor pentru copii. 

„Este o investiţie importantă pentru noi, având în vedere faptul că prin aceste lucrări vom transforma un spaţiu neutilizat atâţia ani într-un centru cultural dedicat mai ales copiilor. Având în vedere starea în care se afla clădirea a fost nevoie de o intervenţie majoră. Odată cu lucrările de reabilitare, am regândit și spaţiile din interiorul fostului cinema, astfel încât acestea să devină utile, nu doar pentru proiecția de film, ci şi pentru desfăşurarea unor spectacole cu şi pentru copii. Vom avea două săli, una cu o capacitate de 191 de locuri, iar cealaltă cu 114 locuri. În cea de a treia sală vom amenaja vestiare pentru micii artiști. Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principalii beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic. Cei mai mici braşoveni merită un astfel de loc, cu toate dotările necesare unui act de cultură de acest gen“, a declarat primarul George Scripcaru.

Lucrările propuse sunt cele de reparaţie capitală a întregii clădiri, cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf, pentru proiecţii de film şi realizarea unor  spectacole festive ale copiilor.

Sala care până la închiderea clădirii a primit destinaţia de club va fi reamenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maxim 114 locuri.

Sala mare (fosta sală cu 350 locuri) se va amenaja ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri.

În fosta sală de 100 locuri se va amenaja un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea  centralei termice.

Detalii contract

Contract de lucrări:  209/16.07.2018;
Constructor: Asocierea SC DEANDA PRIM INVEST SRL-D – lider asociere, SC CONSTRUCŢII INDUSTRIALE CIVILE SRL şi SC DAMELECTROTERM VB SRL; 
Valoare contract:  4.969.639,78 lei cu TVA inclus;
Termenul de execuţie al lucrărilor:  18 luni de la data emiterii Ordinului de începere al lucrărilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.