Mara Mareş: Efortul făcut de PNL, în timp ce Maria Grapini fura voturi, a adus o victorie importantă pentru România

Eforturile PNL în Comisia LIBE a Parlamentului European, pentru susținerea unui procuror european din România nu au fost deloc în zadar. Cu aportul europarlamentarilor PNL, Laura Codruța Kovesi a obținut voturile necesare pentru a deveni candidatul oficial pentru acest post, a declarat deputatul PNL Brașov, Mara Mareș.

Mara Mareș a mai punctat că unul dintre cei care au susținut foarte tare acest succes este chiar Siegfried Mureșan, cel care va candida cu susţinerea PNL Braşov, pentru Parlamentul European.

„Efortul pe care l-a făcut PNL pentru a obține voturile necesare în LIBE au adus o victorie importantă pentru România și pentru lupta anti-corupție în Europa. Pe parcursul ultimelor zile am fost în permanență în contact cu parlamentarul nostru, Siegfried Mureșan, pe care îl consider principalul responsabil pentru succesul PNL în Parlamentul European, pentru că el a reușit să obțină 5 înlocuiri de jurați în Comisia LIBE, care în final au votat-o pe Laura Codruța Kovesi“, a declarat deputatul Mara Mareș.

Mara Mareş a subliniat că lipsa mesajului comun din partea parlamentarilor europeni ai României în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi a atras și unele comentarii din partea politicienilor europeni.

„În timp ce Maria Grapini fura voturi, noi încercam să obținem un succes pentru România, în primul rând. PSD-ALDE au dat dovadă, din nou de o atitudine anti-națională, anti-românească și este de-a dreptul jenant să vezi acest lucru în Parlamentul European. Chiar ieri am primit o mulțime de mesaje de la colegii mei din PPE care erau de-a dreptul șocați că România nu a avut un mesaj comun și nu și-a susținut cu toți reprezentanții candidatul român, așa cum au făcut-o francezii și nemții. În final însă, ceea ce este important este, pe lâgă succesul Laurei Codruța Koveși, este faptul că PNL a demonstrat că are o influență mare în Europa. Acesta este un motiv bun ca România să meargă înainte la aceste alegeri europarlamentare, în PEE, cu lista de candidați propusă de PNL“, a încheiat Mara Mareș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.