Grădiniţa „Martinică“ din Răcădău se extinde cu încă un corp de clădire. Investiţia este estimată la 5,6 milioane lei

Primăria Braşov va intesti 5,605 milioale lei cu TVA inclus pentru extinderea grădiniţei nr. 17, care a devenit neîncăpătoare în ultimii ani. Consiliul Local Braşov va supune aprobării, în şedinţa de joi, proiectul ce vizează indicatorii tehnioco-economici ai investiţiei.

Potrivit proiectului, partea de construţii şi montaj a acestei extinderi va costa 4,439 milioane lei, iar 1,166 milioane lei este partea e proiectare. Suprafaţa totală construită, propusă pentru extinderea grădiniţei este de 2.185 de metri pătraţi.

Propunerea în cazul acestei grădiniţe este o extindere pe orizontală a fiecărui nivel, prin construirea unui corp adiacent celui existent acum, ce va fi amplasat pe latura de nord. Astfel se vor crea şase săli de curs noi şi alte încăperi conexe activităţilor de învăţământ.




Grădiniţa cu program prelungit nr. 17 „Martinică“, din Valea Cetăţii, a funcţionat în trei apartamente de la parterul unui bloc. Creşterea demografică, dezvoltarea în ritm accelerat a cartierului Valea Cetăţii au făcu necesară construirea unei unităţi de învăţământ cu program prelungit. Noua gărdiniţă a fost inaugurată în septembrie 2000, fiind atunci una dintre cele mai mari şi moderne din municipiu. Cu timpul însă, această unitate a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de preşcolari din zonă. Astfel, a fost necesară înfiinţarea Grădiniţei nr. 17B şi a Grădiniţei nr. 17C, ca structuri ale Grădiniţei „Martinică“. Până în 2016 – 2017, aceste două structuri au funcţionat la parterul Şcolii gimnaziale nr. 4, însă atunci când aceasta a intrat în şantier, ele au fost mutate la grdădiniţa 17, de şpe strada Jepilor, în spaţii provizorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.