Precedent util. Un primar și un prefect, obligați de instanță să plătească penalități, pentru că într-un sat nu e apă potabilă. Procesul a fost deschis de o femeie din sat

Foto: Pro TV - România te iubesc

Simona Niculescu, o localnică din satul Valea Brazilor, județul Argeș, a câștigat două procese cu autoritățile locale, pe care le-a obligat în instanță să facă de urgență demersurile pentru extinderea rețelelor de utilități.



 

Potrivit ziare.com, în urma ultimei acțiuni în instanță, în care a reclamat că edilii nu au făcut investiții în utilități, pentru localitate, Tribunalul Argeș l-a obligat pe edilul comunei Băiculești, Niculaie Dragnea, să elaboreze în următoarele 7 zile un proiect de hotărâre prin care să extindă rețeaua de alimentare cu apă potabilă pentru o stradă din satul Valea Brazilor, comuna Băiculești. Primarul trebuie să supună aprobării  Consiliului Local Băiculești (de care aparține satul amintit) acest proiect. Dacă nu face acest lucru, judecătorii au decis ca edilul să fie penalizat cu 100 lei pentru fiecare zi de întârziere, în favoarea Simonei Niculescu.

Conform aceleiași decizii, postate pe site-ul just.ro, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, trebuie să convoace, în  48 de ore de la pronunțarea  instanței, Comitetul pentru situații de urgența al județului Argeș pentru evaluarea existenței riscului de secetă, la care este potențial expusă Simona Niculescu. Dacă nu respectă decizia judecătorilor, și prefectul va plăti  reclamantei câte 100 lei pentru fiecare zi de întârziere.

Decizia Tribunalului Argeș poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare. 

 Simona Niculescu a reușit să câștige procesul după ce a demonstrat starea de necesitate în care se află de un timp îndelungat mai multe familii din care unele cu copii minori, Biserica și cimitirul satului Valea Brazilor, zona fiind privată de apa potabilă. De asemenea, potrivit unui raport al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență IGSU, pe proprietatea Simonei Niculescu este o fântână de 20 de metri adâncime construită în anul 2014 (acum secată), o fântâna de mare adâncime (150 de metri) construita în anul 2013 – secată și un puț de captare ape de suprafață (3 m) – colmatat.



 

Tot printr-un proces deschis de Simona Niculescu, Primăria Băiculești a fost obligată de instanță, în anul 2013, să asfalteze un drum din satul Valea Brazilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.