Polonia deschide primul consulat din România, la Brașov

Braşovul va găzdui primul consulat al Poloniei în România, care va fi deschis oficial, în luna mai. Anunţul a fost făcut de Excelenţa Sa, Marcin Wilczek, Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, care ieri s-a aflat în prima sa vizită oficială la Braşov. În cursul acestei vizite, ambasadorul s-a întâlnit, pe rând, cu primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi prefectul Marian Rasaliu, dar şi cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Silviu Costea. În Polonia, România are deja trei consulate funcţionale. 

Consulatul Republicii Polone la Braşov va fi în Piaţa Sfatului şi va fi condus de Janusz Szalinski, un antreprenor polonez, care are afaceri la Braşov, a anunţat ambasadorul Marcin Wilczek. „Am ţinut cont de două criterii atunci când am ales oraşul în care să deschidem primul consulat al nostru în România. Ne-am dorit să fie un oraş important, iar în al doilea rând, ne-am dorit să avem şi candidatul potrivit care să îl conducă. Aceste două lucruri le-am găsit la Braşov“, a declarat Excelenţa Sa, Marcin Wilczek, care a amintit că deschiderea primului consulat polonez în România marchează şi câteva evenimente importante în istoria relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări. 



 

„În acest an sărbătorim 100 de ani de relaţii diplomatice dintre Republica Polonă şi «Regatul României». Tot acum, comemorăm debutul Primului Război Mondial. De asemenea, nu putem să nu ne amintim cum au fost primiţi refugiaţii din Polonia, Guvernul şi preşedintele polonez, la 1939, sau cum aurul polonez a fost transportat cu ajutorul României, spre vest, pentru a sprijini armata poloneză“, a spus Excelenţa Sa, Marcin Wilczek, în vizita pe care a bfăcut-o la Instituţia prefectului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.