„Basarabia – File de poveste“, până sâmbătă la Brașov. Urmează alte două evenimente comune româno-moldovenești, în această vară

La împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu ţara Românească, la 27 martie 1918, Asociaţia Tinerilor Basarabeni (ATB) marchează şi în acest an, la Braşov evenimentul, prin festivalul „Basarabia – File din Poveste“. Festivalul a început ieri, printr-o horă a unirii,  pe care tinerii basarabeni din Braşov au jucat-o alături de braşoveni, în Piaţa Sfatului, şi va continua azi, cu obişnuitul concurs „Miss şi Mister Basarabia“, organizat în fiecare an cu acest prilej, iar mâine, cu o degustarea de bugate și vinuri moldovenești.


 
„Basarabia File de Poveste“ este unul dintre evenimentele pe care Primăria Brașov le va organiza, în acest an, împreună cu parteneri din Republica Moldova, a anunțat viceprimarul Costel Mihai. 

Târgul de produse moldovenești revine în luna iunie la Brașov

Târgul „Republica Moldova Prezintă“ va avea loc în perioada 14 – 16 iunie și va fi o continuare a celui de anul trecut, când aproape 100 de producători moldoveni au venit la Braşov şi şi-au etalat produsele în Piaţa Sfatului, iar antreprenorii moldoveni au participat la întâlniri de afaceri cu cei din zona noastră.
 
„La începutul anului, alături de alţi doi colegi din Consiliul Local am avut o întîlnire la Chişinău, cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi am stabilit ca evenimentul de anul trecut, care s-a dovedit a fi unul de succes, să fie continuat şi în acest an. Consiliul Local Braşov a aprobat deja colaborarea cu Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, iar parteneriatul a fost semnat ulterior şi de partea moldoveană. Evenimentul «Republica Moldova Prezintă» va fi unul economic dar şi cultural, pentru că vom avea şi un program artistic conturat alături de partenerii noştri“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.


 
 
La evenimentul din luna iunie, la Braşov  şi-a manifestat intenţia de a veni şi primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu.
 
Un alt eveniment organiat împreună cu instituții din Republica Moldova va avea loc pe 31 august, de Ziua Limbii Române. Municipalitatea are în vedere un program cultural în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău, instituţie care în 2017 a câştigat marele premiu al Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, iar un an mai târziu a revenit sub Tâmpa, în calitate de invitat.
 
„Vom aduce Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău din nou pe scena Teatrului Sică Alexandrescu şi chiar dacă este în afara stagiunii sperăm să facem un program cultural estival pe gustul braşovenilor“, a mai spus viceprimarul Costel Mihai. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.