FOTO&VIDEO. 15 martie, ora 15.00, „sfertul“ în care orașul a încremenit. Pentru că #șîBrașov vrea autostrăzi

Brașovul „a ieșit din priză“ pentru 15 minute, pe data de 15 martie, la ora 15.00, alăturându-se astfel protestului inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, pentru a cere construcția de autostrăzi în România.



 

Pe mai multe artere importante ale Brașovului, traficul s-a oprit complet sau parțial, iar la unele companii, angajații au ieșit în fața clădirii, cu mesajul #sîeu sau #Româniavreaautostrăzi, pentru a susține acest manifest. 

Vineri, 15 martie, la Brașov tonul a fost dat în plin centrul orașului, în zona Primăriei și a Prefecturii, unde exact la ora 15.00, la semaforul de la Modarom s-a oprit orice mișcare în trafic. Șoferii au făcut acest lucru voluntar, unii dintre ei arborând tricolorul sau având pe parbriz siglele campaniei #sîeu sau #Romaniavreaautostrăzi.

Alții, au deschis ușile mașinilor și au dat drumul imnului național, pe care l-au rulat timp de 15 minute. 
Tot la Modarom, taximetriștii din stația taxi au făcut pauză timp de 15 minute și niciunul nu a preluat clienți. 

La 15.15, traficul a fost reluat, în aplauzele unui grup mare de pietoni prezent la Modarom. De altfel, pentru a elibera aglomerația din trafic, oamenii au luat decizia, de comun acord, să nu apese butonul de trecere, ci să aștepte o perioadă mai lungă culoarea verde, astfel încât autovehiculele și autobuzele să poată pleca și recupera timpul în care au staționat. 

Cam același lucru s-a întâmplat și pe bulevardul Gării, acolo unde o parte dintre șoferi au ales să tragă pe dreapta la ora 15.00. În zona Sălii Sporturilor, maşinile unei şcoli de şoferi au oprit pe dreapta, în coloană, iar mai mulți oameni, unii dintre ei de la companiile din blocul „9ine“, au stat pe trotuar cu mesaje ce arătau autostrăzile și drumurile rapide pe care și le-ar dori.

Traficul a fost blocat la ora 15.00, parțial și la intersecția dintre strada Toamnei – Calea București – Zizinului, dar și în Răcădău sau în Astra, la Poienelor, dar și pe pasajul de la Zizinului.

#șî Făgăraș: DN1, blocat 15 minute  

Protestul de 15 minute pentru autostrăzi a fost organizat și la Făgăraș, unde zeci de protestatari s-au strâns pe DN1, în zona Primăriei. Făgărășenii au afișat un banner cu mesajul: „România vrea autostrăzi! Acum!”. De asemenea, mulți dintre ei au ridicat capotele motoarelor și au claxonat minute în șir. Pe hârtie, pe lângă Făgăraș ar trebui să treacă autostrada Brașov – Sibiu, iar prin realizarea acestei artere s-ar rezolva două probleme: conectarea orașului la Vestul Europei și mutarea traficului greu în afara localității.

   

Sursă foto: bunaziuafagaras.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.