Un cadru didactic universitar, angajat al Maternității, va conduce Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov

Managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie va fi, de luni de asistentul universitar Nicușor Florin Bîgiu, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Până acum, Nicușor Bîgiu a făcut parte din Consiliul de Administrație al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în calitate de reprezentant al Universității „Transilvania“ Brașov. Nicușor Bîgiu este absolvent al Facultății de Medicină de la Universitatea Transilvania, având specialitatea de obstetrică-ginecologie. De altfel, el este angajat al Maternității Brașov. 

Spitalul de Psihiatrie și Neurologie va fi condus interimar de un nou manager, în contextul în care concursul pe post a fost suspendat, la solicitarea dr. Alexandru Grigoriu, cel care până acum a condus unitatea medicală. 

Dr. Grigoriu a reclamat că a fost eliminat ilegal din concurs și a depus o plângere în instanță. Tribunalul Brașov a decis să suspende concursul, până la soluționarea cazului. 

Între timp, Spitalul de Psihiatrie și Neurologie va avea un director interimar nou, după ce președintele CJ a decis să nu îi mai aprobe lui Grigoriu încă un interimat. 

„Cineva trebuie să își asume responsabilitatea mangerierii unității medicale și am considerat să îl numesc pe domnul Bâgiu Nicușor, reprezentant al Facultății de Medicină de la Universitatea Transilvania, pe acest post interimar. Dânsul știe cum stau lucrurile la această unitate medicală, pentru că a fost în Consiliul de Administrație până acum și sunt convins că va oferi echilibru și va conduce fără patimă.  Îi mulțumesc dr. Grigoriu pentru activitatea de 20 de ani la spital și îi doresc succes domnului Bâgiu“, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. 

Noul manager spune că se va concentra, la partea de Neurologie, pe implementarea programului de tromboliză intravenoasă, iar la partea de Psihiatrie, pe îmbunătățirea condițiilor şi serviciilor pentru pacienți.

„De asemenea, la secția de recuperare, îmi propun să rezolv una dintre problemele existente de mai multă vreme: una dintre colege, șef lucrări la universitate, are un proiect câștigat pe fonduri nerambursabile, pentru recuperarea mâinii, folosind o tehnică cu realitate virtuală. Acest proiect care poate ajuta mulți pacienți, este blocat pentru că nu s-a găsit pană acum un spațiu unde să se desfășoare“, a spus Nicușor Bîgiu. 

1 Trackback / Pingback

  1. Manageri noi pentru Spitalul de Copii, Maternitate și Infecțioase. Concursuri în desfășurare pentru alte două spitale din Brașov – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.