FOTO&VIDEO. Prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Braşovului. „Cred că trăiesc în cel mai frumos oraş din România“

Primarul George Scripcaru i-a înmânat domnului prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov”, după ce la începutul anului, Deliberativul local a aprobat această distincţie,  printr-o Hotărâre de Consiliu Local. 



În 2019, desemnat „An al Cărții“, profesorul Moceanu împlinește la aceeași vârstă ca și Uniunea Scriitoriulor din România – filiala Brașov, adică 70 de ani, astfel că această entitate a transmis, în luna ianuarie, către primăria Braşov, solicitarea de a aproba acordarea titlului de cetăţean de onoare, autorului lucrării „Tratat despre vis“. 

„Vă felicit pentru tot ceea ce faceţi în calitate de profesor la universitate şi de scriito dar şi în activitatea cultului pe care îl reprezentaţi în activitatea dumneavoastră“, a spus primarul Braşovului, george cripcaru, la înmânarea diplomei de onoare. 

„Se cuvine să mulţumesc dumneavoastră şi consilierilor locali pentru că aţi aprobat propunerea pe care v-a înaintat-o colegul meu Adrian Lesenciuc, căruia îi mulţumesc, de asemenea pentru că a provocat acest moment. A fost o mare surpriză pentru mine şi este o mare onoare. Este şi un moment de meditaţie. Am găsit cu acest prilej, sensul venirii mele în Braşov, eu fiind prin naştere, din părţile cCujului. Imediat se împlinesc 50 de ani de când am venit la Braşov şi văd că roadele activităţii mele sunt recunoscute“, a spus Ovidiu Moceanu, care a adăugat că are încredere că trăieşte în cel mai frumos oraş din România. 

Ovidiu Moceanu este licenţiat în filologie (Cluj, 1971) şi teologie (Sibiu, 2002), dar a obţinut şi titlul de doctor în filologie în anul 1997. A avut un rol important în înfiinţarea Facultăţii de Litere a Universităţii “Transilvania” din Braşov, al cărei decan a fost timp de două mandate. Domnul Moceanu condus cu onoare Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea este autorul unei opere de referinţă în literatura română contemporană si a fost recompensat cu premii literare importante ale filialelor Cluj şi Braşov ale Uniunii Scriitorilor din România, dar şi cu premiul „Vasile Conta” al Academiei Române pentru lucrarea „Tratat despre vis”.  Pentru contribuţia sa la consolidarea culturii române, Preşedintele României i-a conferit în anul 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.