Liceul de Muzică rămâne în aceeași clădire cel puțin 10 ani. Primăria Brașov va reabilita imobilul

Primăria Brașov va începe negocierile măicuțele franciscane pentru menținerea actualei destinații a clădirii Liceului de Muzică „Tudor Ciortea”, după ce Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a emis zilele trecute decizia prin care recunoaște  Ordinul Franciscan dreptul de proprietate asupra imobilului. 



 „Clădirea este destul de degradată, însă, fiind în litigiu, nu puteam face investiții. Am fost inclusiv în Germania, unde este sediul Ordinului Franciscan, pentru a discuta despre situația Liceului de Muzică. Acum, după ce ANRP a emis decizia putem finaliza demersurile. Măicuțele franciscane ne pot preda clădirea pentru 10 ani, aceasta urmând a fi utilizată pentru activități educaționale. După ce se va semna procesul-verbal de predare primire a imobilului, noi vom avea baza legală pentru aloca bani pentru reabilitarea clădirii”, a anunțat vineri primarul Brașovului. 

Decizia ANRP a fost emisă după aproximativ patru ani de la depunerea dosarului de către Ordinul Franciscan. În toată acestă perioadă, clădirea, la care nu s-au efectuat reparații capitale de foarte mulți ani a continuat să se degradeze, astfel că municipalitatea va trebui să investească o sumă semnificativă pentru reabilita clădirea. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.