Sfântul Ioan, piața fără taxe. Producătorii locali își vor putea vinde aici mărfurile în fiecare weekend

Producătorii din Țara Bârsei își vor putea vinde produsele în Piațeta Sfântu Ioan din spatele Hotelului Aro Palace, fără a plăti taxa de ocupare a domeniului public. Evenimentele vor fi organizate de Agenția Metropolitană Brașov, care va semna un parteneriat cu Primăria Brașov în acest sens, document ce a fost aprobat în Consiliul Local Brașov.

Totuși, de la vot s-au abținut consilierii locali PSD, cei doi ai FDGR, unul de la PER (Adina Donosă) și independentul Șerban Șovăială. Principalul motiv pentru care aceștia nu au votat „pentru” fiind că nu le-au fost prezentate toate detaliile parteneriatului, în proiectul de hotărâre fiind trecut doar faptul că se vor organiza „evenimente socio-culturale”.

De asemenea, consilierul local FDGR Arnold Ungar s-a declarat nemulțumit că piața este dată „pe mâna unui ONG”. Din acest ONG, i-a răspuns primarul, este format din primăriile care fac parte din Zona Metropolitană. 

De altfel, detaliile parteneriatului au fost prezentate de primar în timpul ședinței de plen.

„Am avut discuții cu producătorii locali, inclusiv cu cei care au participat la Târgul de Crăciun, care au spus că nu au unde să își promoveze produsele. Pentru a rezolva această problemă, în week-end-uri și, dacă se poate, chiar și în cursul săptămânii, Agenția Metropolitană Brașov va organiza evenimente în Piața Sfântul Ioan. Producătorilor le vor fi puse la dispoziție standuri și alte echipamente necesare desfășurării activității, iar toate aceste evenimente se vor desfășura cu respectarea condițiilor impuse de legislația în vigoare. De asemenea, producătorii care vor participa la aceste evenimente nu vor plăti taxe de ocupare a domeniului public”, a explicat primarul Brașovului. 

Pe de altă parte, primarul a precizat că va comunica faptul că aleșii locali din PSD au votat împotriva acestui proiect, pentru că, a precizat el, „abținerea este vot împotrivă”. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.