Catedrala „Înălțării Domnului” și… apărarea împotriva valului islamic. Un consilier local brașovean nu vrea să fie un „distrugător de biserici”

Consilierii locali brașoveni au votat joi proiectul privind achiziționarea, de către Primăria Brașov,  a serviciilor de consultanță juridică și reprezentare în instanță în „dosarul Catedrala «Înălțarea Domnului»”, despre care am relatat zilele trecute
 
Înainte de a fi votat, proiectul de hotărâre a fost întors pe toate fețele de aleșii locali. 
Astfel, Adnold Ungar (FDGR), care este și istoric, a solicitat Executivului Primăriei Brașov garanția că nu va fi demolată bisericuța de lemn. A spus și de ce:  „Eu nu sunt ortodox, dar când va veni valul islamic, cei care vor apăra sud-estul Europei vor fi ortodocşii.”. Ba mai mult, el a declarat că nu vrea ca actualii membrii ai Consiliului Local Brașov să devină „distrugătorii de biserici”. 
Primarul Brașovului, George Scripcaru, l-a asigurat că bisericuța nu va fi demolată, pentru că speţa pentru care se solicită asistența juridică nu are nici o legătură cu acest lăcaș de cult.   
 Un alt consilier local brașovean, social-democratul Marius Bunghiuz, a declarat că pentru acest dosar nu este nevoie de achiziționarea serviciilor juridice, din moment ce și în Primărie sunt specialiști în acest domeniu. 
„Speța are legătură cu alte două acțiuni în instanță ce vizează această zonă, de care se ocupă un avocat.  Acesta va prelua și cazul care face obiectul acestei hotărâri. Am propus această formulă, pentru a exista o coerenţă cu celelalte două speţe, pentru că procesul legat de catedrală vine în completarea acestora. Printre altele, acolo (în Centrul Civic – n.r.) ar trebui să se construiască şi sediul Curţii de Apel. Nu poţi face trei lucruri pe acelaşi teren”, a răspuns primarul. 
După aceste discuții, la votul final, proiectul a fost aprobat cu 17 voturi „pentru”, 7 abțineri (consilierii PSD), iar Arnold Ungar (FDGR) și Adina Durbacă (PNL) nu au participat la vot. La ședință au participat 26 din 27 de consieri locali, absent fiind Tudor Duțu (PSD). 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.