A șasea ediţie Brasov Heroes – cursa cu obstacole a comunității – va avea loc duminică, 2 iunie, în zona de picnic a lacului din Noua. În acest an, 11 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri pentru a organiza grupuri de suport pentru mame din medii defavorizate, tabere de dezvoltare personală pentru copii din centrele de plasament, sesiuni de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical pentru tineri talentați, cluburi de vacanţă pentru tineri cu autism, o cameră senzorială pentru copii cu dizabilităţi, un studio de înregistrări dedicat tinerilor instituționalizați pentru delicvență juvenilă care se confruntă cu diverse dependențe, şi alte proiecte care-i implică activ în viaţa comunităţii.
Brașov Heroes este o cursă de alergare care presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole în mod individual, cu o echipă formată din 3-5 persoane sau cu familia. În momentul înscrierii, participanţii pot alege cauza către care să direcţioneze 50% din taxa lor de alergare, în funcţie de povestea pe care vor s-o susţină.
Specificațiile traseelor
Traseul se va desfăşura în zona de agrement a lacului Noua, având porţiuni în care concurenţii vor alerga pe alei, prin pădure, și vor străbate porţiuni cu obstacole cu diverse grade de dificultate.
Cursa de familie – 3 km cu 140 metri diferență de nivel și 9 obstacole
Cursa scurtă – 6 km cu 210 metri diferență de nivel și 11 obstacole
Cursa lungă – 11 km cu 590 metri diferență de nivel și 15 obstacole
O hartă exactă a traseelor și a obstacolelor amplasate pe traseu poate fi găsită pe site-ul oficial Brasov Heroes, www.brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro.
Și anul acesta cei care nu vor să alerge dar vor să susțină o cauză sau un alergător, o pot face până la finalul lunii iunie printr-o donație pe site-ul evenimentului. 90% din donația făcută merge către cauza înscrisă. Diferența acoperă costurile de organizare pe perioada desfășurării campaniei Brasov Heroes.
Mai multe detalii despre proiecte finanțate, cauze, competiție şi înscriere se găsesc atât pe site-ul evenimentului: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a evenimentului – Brasov Heroes, a 6-a ediția a cursei cu obstacole a evenimentului.
60 de proiecte susținute în primele 5 ediții
În cele 5 ediţii Braşov Heroes s-au strâns fonduri şi s-au acordat finanţări în valoare de 333.000 de lei pentru 60 de proiecte locale. Cu aceste fonduri se desfășoară în Brașov programe de terapie pentru copii cu autism, opționale gratuite de educație de arhitectură, campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Tineri ieșiți din centrul de plasament învăță să facă față vieții de zi cu zi, copii proveniți din medii defavorizate au un loc al lor pe care să-l numească „acasă”, actori cu nasuri colorate împrăştie zâmbete și desene pe culoarele a două spitale din Braşov. Mai multe detalii despre proiectele susţinute în ediţiile trecute pot fi citite pe pagina proiectelor finanțate anterior: https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-finantate-2014-2017.php
Care sunt cele 11 cauze din acest an
- Care for dogs – „Căldură și în clinica nu doar în suflet” – Asociația își propune să salveze cățeii de pe străzile din România. Cumpărarea unui termo-șemineu va genera căldura necesară pentru salvarea celor 300 de căței aflați în adăpost
- Fundația Bucuria Darului – „Trambulină pentru viață” – Organizarea unei tabere de patru zile pe timpul verii pentru 20 de copii din familii cu posibilități financiare reduse. Prin ateliere și jocuri cei mici vor primi iubirea și afectivitatea de care au nevoie.
- Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională – „Și TU poți fi SUPEREROU” – Organizarea unei tabere de cinci zile în perioada Crăciunului pentru 15 adolescenți din centrele de plasament. Cele 6 ateliere de dezvoltare personală vor ajuta tinerii să facă față provocărilor de zi de zi gestionându-și mai bine emoțiile.
- Asociația Culturală „Art Respect” – „Muzica – Vibrație universală!” – Propune instruirea în domeniul muzical a unui grup de 10 tineri talentați cu mentori recunoscuți pe plan național. Tinerilor li se oferă o pregătire complexă pentru motivarea și sprijinirea actului artistic de calitate.
- Asociația de Servicii Sociale SCUT- „Mama, erou în cursa familiei” – Propune cursuri de autocunoaștere, dezvoltare personală și educație parentală pentru 7 mămici cu 19 copii provenite din medii defavorizate. Sprijinirea materială și emoțională ajută la integrarea lor în societate.
- Asociaţia Social – Culturală DREPT ÎN INIMĂ – „Cântec în Întuneric ”– Dotarea unui studio de înregistrări muzică pentru a aduce copiii și tinerii doritori, pe cei cu un statut social precar și pe cei care au nevoie de integrare în comunitate, pe drumul spre bucurie și dezvoltare personală.
- Asociaţia Rază de speranţă – „4×4 pentru speranță” – Susţinerea unui club de vacanţă pe o perioadă de 4 luni pentru 40 de copii şi tinerii cu autism şi alte tulburări asociate. În cadrul clubului, aceştia vor beneficia gratuit de sesiuni de art-terapie, grupuri de dezvoltare, activităţi de socializare, meloterapie, hipoterapie şi terapie prin mișcare.
- Organizația Națională „Cercetașii României” Centrul Local „Orizont” Brașov – „Cercetăşie. Educaţie pentru viaţă” – Organizaţia vrea să conceapă un camp unde 130 de copii şi tinerii vor parcurge un program educațional cercetășesc. Planul este ca aceşti tineri şi copii să înveţe: lucru în echipă, creșterea stimei de sine, asumarea și conștientizarea de drepturi și responsabilități în societate, deprinderi d e comunicare nonviolentă, abilități practice de gătit, construcții și dezvoltarea de strategii când vine vorba de 4 zile în natură, dormind la cort.
- Pauza non-formală – „Pauza non-formală”– Profesorii şi elevii şcolii din Crizbav vor să îşi înfrumuseţeze şcoala. Prin proiectul lor vor să strângă fonduri pentru a crea un loc interactiv in curtea scolii unde copii pot interacționa și merge la ore în aer liber.
- Fundaţia Conservation Carpathia – „Alerg pentru Munții Făgăraş!” – Acest proiect doreşte să strângă fonduri pentru protejarea florei şi faunei din munţii Făgăraş unde aceştia au creat rezervaţii naturale. Ei doresc să îşi continue proiectul prin care cumpărare puieţi, protejează natura, conserve zone împădurite şi în unele cazuri să supra protejeze.
- Rafael – „Camera senzorială o șansă pentru copiii și adulții cu dizabilități severe și multiple” – Acest proiect strânge fonduri pentru a construi o cameră senzorială în vederea creșterii calității vieții copiilor și adulților cu dizabilități severe și multiple. În camera specială copiii şi adulţii cu diverse dizabilităţi vor putea să trăiască senzațiile auditive, vizuale, kinestezice etc.
Taxe de participare la curse
Cursa individual SCURTĂ
- 80 lei în perioada 24 aprilie – 21 mai
- 100 lei în perioada 22 mai – 1 iunie
Cursa individual LUNGĂ
- 100 lei în perioada 24 aprilie – 21 mai
- 120 lei în perioada 22 mai – 1 iunie
Cursa de FAMILIE (un adult şi un copil între 5 şi 18 ani)
- 75 lei în perioada 24 aprilie – 21 mai
- 90 lei în perioada 22 mai – 1 iunie
Pentru înscrierea oricărui membru suplimentar, se achită o taxă de 30 RON / membru.
Cursa de echipe SCURTĂ (între 3 și 5 membri):
- 90 lei/membru în perioada 24 aprilie – 21 mai
- 110 lei/membru în perioada 22 mai – 1 iunie.
Cursa de echipe LUNGA (între 3 și 5 membri):
- 90 lei în perioada 24 aprilie – 21 mai
- 110 lei în perioada 22 mai – 1 iunie
Fii primul care comentează