IȘJ Brașov vrea camere video în toate clasele, pentru ținerea sub control a fenomenului „bullying“ în școli

Făcând vineri o sinteză a lucrurilor bune pe care le-a făcut actualul Guvern pentru Educație, inspectorul școlar general al județeului Brașov, Adriana Bucur (fost secretar de stat în minister până anul trecut) a amintit că de curând, cadrele didactice și-au primit banii în compensație, pe care i-au pierdut la tăierile salariale din 2008.



 

După înșiruri de lucruri pozitive ale Guvernului PSD, pentru Educație, Bucur a ajuns și la o chestiune la care consideră că mai este de lucrat: siguranța în școli.

Și cum ar trebui îmbunătățit acest aspect? Prin instalarea unor sisteme de supraveghere video în fiecare clasă. 

Ariana Bucur, inspector școlar general al județului Brașov: „Siguranța în școli este o problemă pe care trebuie să o mai îmbunătățim. În multe unități sunt sisteme de supraveghere video în curțile școlilor sau pe holuri. Ar fi de dorit ca astfel de sisteme să fie instalate și în sălile de clasă, bineînțeles, cu acordul scris al părinților, mai ales acum, când ne confruntăm cu fenomenul «bullying», iar pentru un profesor  este foarte greu să fie atent la ce face fiecare dintre cei 20 – 30 de elevi din fiecare clasă”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.