Primăria Brașov, dispusă să plătească cel mult 31.000 de lei pentru ridicarea rablelor „uitate“ în oraș

Foto: Andrei Paul

Primăria Brașov caută o firmă care să se ocupe de ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public. Valoarea estimată a contractului scos la licitație este de 31.092 lei, fără TVA, până la 31 decembrie 2019.



 

Campania de ridicare a „rablelor“ de pe domeniul public a început încă din 2017, iar până acum au fost identificate 453 de mașini „uitate“ în diverse locuri din oraș, pentru perioade mai lungi de timp. Potrivit datelor prezentate de POliția Locală Brașov, dintre acestea 290 au fost ridicate până acum și depozitate într-un loc special amenajat, iar dintr eacestea 55 au fost recuperate de proprietari, care au dovedit, cu documente, că vehiculele respective nu sunt abandonate, pentru locul ocupat de acestea fiind plătit abonament de parcare. În resutul cazurilor, procedurile sunt în diferite etape, respectiv verificări,  somaţii, au precizat reprezentanții Poliției Locale Brașov. 

Potrivit datelor din caietul de sarcini, firmele care vor să participe la licitație trebuie să îndeplinească unele condiții obligatorii, respectiv trebuie să dețină cel puțin două utilaje de ridicări – unul pentru maşinile cu o masă totală mai mică de 3,5 tone, iar altul pentru vehiculele care depăşesc această greutate. De asemenea, firma trebuie să deţină un sistem de înregistrare, foto sau video și minim un telefon. 



 

Până acum Primăria Brașov a plătit pentru 690 lei, fără TVA, pentru ridicarea, transportul și depozitarea fiecărei rable de pe domeiul public. Din acești bani, dacă proprietarul nu își revendică mașina, Primăria nu își recuperează nici măcar 10%, cât este contravaloarea daă mașina abandonată este dată la fier vechi.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.