Telemedicină și servicii medicale la domiciliu, propuse de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov ar putea apela la serviciile de telemedicină și teleexpertiză pentru tratarea pacienților proprii.
Introducerea acestor servicii face parte din planul noului mandat de manager al dr. Ramona Ionescu, cea care a câștigat concursul organizat de Consiliul Județean Brașov și va ocupa acest post în următorii 4 ani.



 

„O noutate care sper să fie implementată la noi este telemedicina. Aceasta va putea conecta în timp util medici din centrele de permanență din județ cu medicii din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, oferind pacienților consultații în timp real, fără deplasarea pacientului la camera de gardă a spitalului. Teleexpertiza va fi si ea posibilă, echipe medicale din țară și străinatate conectându-se în vederea rezolvării cazurilor complexe“, a declarat dr. Ramona Ionescu luni, cu ocazia semnării, la Consiliul Județean, a noului contract de management.

Mandatul de management câștigat în urma concursului are o durată de patru ani, timp în care dr. Ramona Ionescu vrea să implementeze unele schimbări și la nivelul structurii și a ofertei de servicii de sănătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Una dintre acestea vizează crearea unui compartiment pentru spitalizare continuă-cronici, iar o a doua, crearea unui serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu.



 

„Obiectivul cel mai important al acestui mandat de manager îl reprezintă adaptarea structurii organizatorice și a ofertei de servicii de sănătate  din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase la Strategia Națională de Sănătate și la nevoile populației județului, așa cum au fost identificate în proiectul RESPIR Bv al Universității Transilvania. În acest sens, îmi propun reducerea numărului de paturi de spitalizare continuă – îngrijiri de tip acut și crearea unui compartiment cu 10 paturi pentru spitalizare continuă – îngrijiri de tip cronic, în care pacienții vârstnici care nu au condiții pentru a-și finaliza tratamentul antibiotic intravenos la domiciliu să poată fi spitalizați până la vindecare. Pentru a veni în întâmpinare nevoilor pacienților care necesită tratament antibiotic intravenos de lungă durată, dar care, după stabilizare, au suportul familiei, doresc să înființez o structură de îngrijiri medicale la domiciliu, pentru administrarea antibioticelor atât timp cât este necesar, scăzând astfel durata de spitalizare“, a explicat managerul SPitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.