FOTO&VIDEO. Notre Dame de Paris, în flăcări. Catedrala era în plin proces de renovare

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului este în flăcări după ce un incendiu violent a izbugnit luni după amiaza, în zona unde se făceau lucrări de renovare.
 


 

Potrivit France 2 Tv, în jurul orei 17 se vedeau flăcări imense și fum ieșind din emblematicul monument istoric. Poliția tratează incendiul ca pe un accident, posibil legat de lucrările de renovare aflate în curs de desfîșurare. 

 
Gravitatea incendiului rămâne nedeterminată deocamdată, dar focul a cuprins mansarda catedralei, cel mai vizitat monument istoric din Europa.
 
Notre-Dame se afla în timpul unor operațiuni majore de renovare, iar unele segmente ale clădirii erau printre schele, în timp ce statuetele de bronz au fost înlăturate pentru săptămâna trecută.
 

Potrivit biroului procurorului Parisului, o anchetă a fost deschisă pentru a determina cauzele incendiului care a cuprins catedrala. Nu există răniți, potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului francez de Interne, Laurent Nunez, însă în jurul orei 21.30 a început evacuarea  Île de la Cité, situată pe Sena, locul unde se află catedrala. 

Catedrala Notre-Dame, contruită în secolul XII și devenită faimoasă, printre altele, datorită romanului lui Victor Hugo, „Cocoșatul din Notre-Dame“, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Europa. 

Sursa: Hotnews.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.