Top Secret: directorii de biodiversitate din UE, feriți de ochii presei

43 de oficiali europeni participă în această perioadă, la Brașov, la reuniunea Directorilor de Biodiversitate din țările membre ale Uniunii Europene, în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene exercitate de România.



 

Evenimentul este unul cu ușile închise, iar organizatorii nu au luat în calcul o eventuală conferință de presă și nici accesul pentru câteva minute pentru a se putea lua imagini. Jurnaliștii, ajunși la Hotelul Kronwell, unii pentru a relata despre protestul Agent Green, alții strict pentru reuniune, au fost ignorați. De altfel, era o derută totală și nimeni nu știa să spună dacă vor fi date declarații oficiale pentru presă. Ba mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului din România, țara gazdă a evenimentului, nici măcar nu a venit la Brașov.

După mai multe insistențe, câteva persoane au ieșit în holul hotelului, pentru a le spune ziariștilor că întâlnirea de lucru nu este publică și că nu au cunoștință despre o eventuală conferință de presă. Ba mai mult, au precizat că evenimentul a fost organizat după „regulile europene” și că oficialii „negociază” aspecte importante ce țin de protecția mediului. Totuși, potrivit unor surse, încă de duminică seara, când au venit invitații, cei de la Ministerul Mediului au fost extrem de „zeloși”.  



 

Practic, chiar dacă protecția mediului este un subiect sensibil, organizatorii, indiferent care sunt ei, nu numai că nu au luat în calcul o întâlnire cu presa, dar par a evita orice „scurgere necontrolată” de informații.  Nu în ultimul rând, organizatorii nu făcut publică nici agenda evenimentului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.