Adrian Veștea, bilanț după europarlamentare: Suntem mulțumiți de rezultat. Îi felicit pe câștigători și sperăm într-o colaborare viitoare

PNL Brașov a terminat alegerile europarlamentare obținând în județ un scor de 28,69% ceea ce înseamnă, în cifre absolute 78.476 de voturi, care îi situează pe liberali pe locul 2, după Alianța 2020 USR PLUS. 



Liberalii au obţinut la nivelul judeţului Braşov un scor de 28,69%, ceea ce în cifre absolute înseamnă . Exceptând municipiul Braşov, unde PNL a pierdut, situându-se la 15 puncte procentuale în spatele Alianţei 2020, care a obţinut 37,5%, liberalii au câştigat 47 de localităţi, din cele 58 ale judeţului. Unele dintre localitățile câștigate de PNL sunt cunosvute de ani buni ca fiind fiefuri ale PSD. Potrivit preşedintelui PNL Braşov, Adrian Veştea, liberalii au câştigat în două oraşe cu primari PSD, respectiv Zărneşti şi Rupea şi au fost la un pas să obţină şi municipiul Săcele , acolo unde s-a clasat pe locul 2, în spatele Alianţei 2020 USR PLUS dar înaintea PSD, care are şi primar.

 
PNL a mai câştigat la Vama Buzăului, o localitate unde primarul social-democrat Tiberiu Chirilaş este la al patrulea mandat, dar şi la Lisa, Poiana Mărului sau la Bran, alte localităţi cu primar PSD.


„Consider că este un rezultat bun care contribuie la zestrea PNL la nivel naţional, ceea ce ne face cel mai important partid din România la acest moment şi cea de a treia forţă politică din PPE. Exceptând muncipiul Braşov, PNL a avut 35,58%, adică aproape 50.000 de voturi“, a declarat Adrian Veştea.
Tot azi, într-o declarație oficială, Adrian Veștea a ținut să îi felicite pe câștigătorii de la Brașov, Alianța 2020 USR PLUS, adăugând că „sperăm într-o colaborare viitoare”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.