Consiliul Județean Brașov investește aproape 6,8 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean

CJ Brașov investește aproape 6,8 milioane lei în echipamente și dotări pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Brașov. 

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și directorul Agenției pentru Dezvoltarea Regională Centru, Simion Crețu, au semnat azi contractul de finanțare pentru dotarea viitoarei Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Brașov.



Achizițiile care se vor face pentru UPU costă 6,793 milioane lei, din care 4,755 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile prin ADR, 1,902 milioane lei este contribuția Ministerului Sănătății, iar 135.872 lei, contribuția de la bugetul județului.

Prin intermediul proiectului, cabinetele UPU vor fi dotate cu 18 echipamente și aparatură medicală de înaltă performanță, totalizând 83 de obiecte, pentru a crește calitatea serviciilor oferite și a scurta timpii de așteptare pentru pacienți. Printre acestea se numără un tomograf, un aparat radiologic digital fix și unul mobil, tărgi pentru resuscitare, un echipament pentru intubație dificilă, sisteme de livrare a gazelor medicale, monitoare și alte echipamente necesare urgențelor medicale. 

Achizițiile pentru UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov vor fi făcute până la 30 iulie 2020. 

Consiliul Județean Brașov are, în total, șase proiecte pe Sănătate, pentru care solicită fonduri europene nerambursabile, în valoare de 50,1 milioane lei, pentru dotarea Ambulatorului de la Spitalul Județean,  a ambulatoriului Serviciului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, a Spitalului Clinic de Copii și două proiecte pentru îmbunătățirea accesului populației la serviciile medicale.



 

„Dacă ne raportăm la 2016, când CJ aloca 8 milioane lei pentru Sănătate, în acest an am ajuns să alocăm 31 de milioane de lei, deși sumele primite de la nivelul Guvernului au fost destul de mici pentru noi. Banii merg spre cofinanțări, dar și spre reabilități și achiziția de echipamente medicale de ultimă generație, pentru toate spitalele pe care le avem în coordonare“, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.