Avion de mici dimensiuni, prăbușit în județul Buzău. Avionul decolase de la Ghimbav și avea la bord un investitor din Brașov

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit azi după-amiază în județul Buzău, în zona Nehoiu, cele două persoane aflate la bord decedând. Conform reporterbuzoian.ro, pilotul și pasagerul au fost găsiți lângă epava avionului, cu centurile legate. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute încă, spun autoritățile, care au fost alertate prin 112, de către un localnic. 

„În acest moment au fost găsite două victime decedate lângă epava acestui aparat de zbor de mici dimensiuni. În jurul orelor 15.35, la dispeceratul 112 s-a primit un apel de urgență de la un localnic care semnala posibilitatea ca acest avion să fi căzut într-o zonă greu accesibilă din apropierea orașului Nehoiu. La fața locului au plecat imediat numeroase echipe ale pompierilor, Ambulanței, Jandarmeriei, Poliției, ajutați de localnici coordonați de primarul orașului Nehoiu. Nu s-a raportat niciun survol în zona respectivă, am contactat autoritățile aeronautice și nu era vorba de niciun zbor oficial în zonă”, a precizat Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău.

 

Din primele date, pilotul avionului ar fi fost omul de afaceri clujean Mihai Covaciu, un dezvoltator imobiliar pasionat al zborului, care a investit în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj. Covaciu era deţinător de brevet de pilot de cel puțin 5 ani.

Potrivit stiripesurse.ro, astăzi Covaciu ar fi plecat de pe aerodronul din Ghimbav spre Constanța, cu un Liviu Bucățică, un client din Constanța căruia i-a vândut o casă la Râşnov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.