Firma contractată pentru terminalul Aeroportului Brașov, „concediată“ de Primăria Sibiu pentru întârzieri repetate

Sursa foto: Ora de Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, îi ura succes președintelui CJ Brașov, Adrian Veștea, în urma cu câteva saptamâni, în relația cu SC Construcții SA Sibiu, după ce administrația locală sibiană a trecut prin mai multe greutăți cu această firmă, căreia i-a cerut în martie rezilierea contractului pentru modernizarea Stadionului municipal.  

Firma din Sibiu va lucra pentru terminalul aeroportului de la Ghimbav și pentru construirea a nouă obiecte din incintă.



 

 

Firma sibiană SC Construcții SA, care a obținut două contracte de la Consiliul Județean Brașov, unul pentru proiectarea și realizarea a nouă obiective în incinta aeroportului, în valoare de aproape 30 de milioane lei, iar altul pentru proiectarea și construirea terminalului, în valoare de peste 145 de milioane lei (informatii AICI), nu a avut o relație prea bună cu Primăria Sibiu.

Potrivit publicației online turnulsfatului.ro, SC Construcții SA a fost concediată de Primăria Sibiu în această primăvară, după ce nu a respectat graficul de lucrări pentru modernizarea stadionului din Sibiu.  Firma respectivă a fost liderul unei asocieri, iar contractul în valoare de 6,93 milioane lei a fost semnat cu Primăria Sibiu în decembrie 2017. În 9 luni, constructorul ar fi trebit să modernizeze arena sportivă, dar acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care autoritățile au reziliat contractul în 15 aprilie.   

Primarul Sibiului declara, într-o conferință de presă din martie, că au existat probleme la absolut toate contractele încheiate cu firma Construcții SA și că „nu este niciun contract care să se fi desfășurat în condiții normale și fără stres“. „Directorul tehnic poartă discuții ore întregi cu ei și rezultatul îl vedeți. Numai discuții… Plătesc penalități, notificări, sunt dosare întregi de acte. Eu m-am întâlnit de câteva ori la nivelul cel mai înalt al companiei, asigurări ți se dau că totul va fi bine și după un timp nu iese bine”, a spus Astrid Fodor, citată de tribuna.ro.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.