Europarlamentare 2019. 10 reclamații la Biroul Electoral Județean Brașov împotriva a două partide

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început cu mici probleme legate modul în care unii competitori electorali au interpretat legislația privind afișajul electoral.



Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, reprezentanții partidelor au început să lipească afișele pe panourile special amenajate în oraș.

Potrivit legislației, un partid sau candidat independent poate lip un singur afiș pe un panou, însă liberalii și social-democrații nu au făcut acest lucru, ci au lipit toate afișele pe un singur panou, interpretând în mod personal legislația. Astfel, au lipsit pe un singur panou mai multe afișe, lăsând totuși celelalte panouri libere.

Reprezentantul Biroului Electoral Județean Brașov, Claudiu Petra, a precizat că situația a fost reclamată de USR Brașov, în numele Alianței USR PLUS 2020.

„Am primit 10 sesizări depuse de USR, prin care ni s-a reclamat faptul că în 10 zone speciale pentru afișaj electoral din municipiul Brașov s-a lipit mai mult de un afiș pe panou. De asemenea, același partid a reclamat faptul că în două dintre cele 10 amplasamente i-au fost distruse afișele”, a explicat Petra.

Acesta a mai spus că în cazul distrugerii afișelor, reclamațiile au fost redirecționate către Poliția Brașov. „În ceea ce privește lipirea a mai mult de un afiș pe panou, am solicitat Primăriei Brașov și reprezentanților partidelor în cauză să remedieze problema astfel încât să fie respectată legislația privind afișajul”, a precizat Petra.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.