Platforme de gunoi „smart” în Brașov. Primele două vor intra în teste în scurt timp

Brașovenii din două zone vor experimenta două modele de stații „smart” de colectare a deșeurilor, după care, în funcție de rezultate, municipalitatea brașoveană va investi 1,4 milioane de lei din bugetul local pe anul în curs, pentru programul de modernizare a platformelor de gunoi. Stațiile experimentale sunt prevăzute cu tot felul de senzori și sisteme de securitate, astfel că nu vor mai putea fi vandalizate.
 


 
 
Platformele care se vor amenaja în acest an sunt supraterane. În Brașov sunt 403 platforme de gunoi, iar municipalitatea are în plan să le modernizeze pe toate, în unele zone ale orașului urmând a fi instalate unele subterane. 
 
 „La una dintre stațiile experimentale vor putea fi depuse, separat, numai deșeuri reciclabile. La cealaltă stație se vor putea depune, tot separat, atât deșeuri selective,cât și resturi menajere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 
 
Potrivit monitorulexpres.ro, modernizarea platformelor de colectare a deşeurilor a fost introdusă în 2017 în contractul pentru serviciul de gestionare a deşeurilor menajere, pe care Primăria Braşov l-a scos la licitaţie spre concesionare. Caietul de sarcini a fost însă contestat, iar anul trecut, în luna februarie, întreaga licitaţie a fost anulată. Pentru a face un caiet de sarcini care să nu mai ofere posibilitatea unor contestaţii noi, Primăria Braşov a apelat acum la un consultant specializat în domeniu, care trebuie să vină cu documentaţia până la sfârşitul acestei săptămâni. 
 


 
„Documentaţia este realizată de un consultant contractat în acest scop. Până la sfârşitul acestei săptămâni, consultantul ar trebui să ne predea documentaţia, pe care o vom transmite apoi spre avizare la Agenţia  Naţională pentru Achiziţii Publice. După ce va fi supusă aprobării Consiliului Local Braşov, vom lansa şi licitaţia”, a declarat Sorin Toarcea.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.