Cod portocaliu de inundații în județul Brașov

Arhiva: Inundatii pe Olt, 2018

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni un cod portocaliu de inundații pentru județele Brașov, Sibiu, Harghita și Covasna, reconfirmându-l marți dimineață, pentru Brașov, Covasna și Harghita.



 

INHGA anunţă că, în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe afluenţii de stânga ai Oltului aferenţi sectorului aval Acumulare Voila – amonte Acumulare Racoviţă, judeţele Braşov şi Sibiu. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor Sâmbăta, Drăguş şi Viştea.

În această dimineață, la avertizare au fost subliniat și sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe – amonte S.H. Hoghiz. Codul este valabil până la orele prânzului. 



 

Județul Brașov s-a confruntat cu inundații de mari dimensiuni, anul trecut, în primăvară, și apoi iunie-iulie. Atunci INHGA a emis cod roșu de inundații. (AICI și AICI)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.