De la 1 iulie, RATBV asigură traseul Brașov – Sînpetru – Bod. S-a stabilit frecvența autobuzelor, prețul abonamentelor și locul de unde se vor achiziționa

Din data de 01 iulie 2019, locuitorii din Ghimbav, Sânpetru și Bod vor beneficia de serviciile de transport public de călători oferite de RATBV S.A., pentru rutele ce leagă aceste localități de Municipiul Brașov, serviciu ce se realizează pe baza contractului încheiat între Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov și operatorul RATBV.



Traseul care va asigura legătura între Brașov și localitățile Sânpetru și Bod poartă indicativul 420 și are capete de linie în terminalul ”Rulmentul” din Brașov și în zona Fabricii de zahăr din Bod. Prețul unei călătorii va fi de 2,5 lei pentru Sânpetru și de 3,5 lei pentru Bod, pentru o călătorie de 50 de minute, care se poate prelungi în acest interval și pe rutele din interiorul municipiului Brașov. Punctele de îmbarcare/debarcare de pe traseul liniei 420 sunt următoarele:

  • sensul Brașov – Sânpetru – Bod: capătul de linie Rulmentul –Sfântul Andrei – Triajului – Cartier – Biserica Ortodoxă – Centru– Rahovei – Spital Maria – Voievozi – Brașovului – Primăria Bod – Gării – Stația radio – capătul de linie Bod Colonie;
  • sensul Bod – Sânpetru – Brașov: capătul de linie Bod colonie – Stația radio – Gării – Primăria Bod – Brașovului – Voievozi – Spital Maria – Morii – Rahovei – Centru – Biserica Ortodoxă – Cartier – Triajului – Sfântul Andrei – capătul de linie Rulmentul.

 

Biletele de transport pentru linia 420 vor putea fi achiziționate de la capătul de linie Rulmentul și de la mai multe societăți comerciale de pe raza localităților Sânpetru și Bod, cu care RATBV încheie în această perioadă contracte.  De asemenea, pentru o perioadă determinată de două luni, biletele vor putea fi achiziționate și de la conducătorii auto ai autobuzelor ce vor deservi această linie.



În ceea ce privește frecvența autobuzelor de pe linia 420, aceasta va fi de un autobuz la fiecare 40 de minute, la orele de vârf din cursul dimineții (05.30 – 08.30) și după-amiezii (12.30 – 17.30) și de 80 de minute în restul perioadei de circulație. În zilele de sâmbătă, frecvența va fi de 80 de minute în intervalele orare 05.30 – 08.30, respectiv 20.30 – 24.00, iar în restul timpului de 120 de minute. Orarele de circulație ale liniei 420 vor fi afișate în toate stațiile de pe traseu și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”. Această linie de transport metropolitan va fi deservită de autobuze BMC Procity, dotate cu sisteme de informare a călătorilor, cu instalații de climatizare și cu rampă pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități.

Prețul unui abonament lunar pentru traseul cu indicativul 420, abonament ce se va încărca pe un card personalizat, va fi de 85 de lei pentru călătorii din Sânpetru și de119 lei pentru călătorii din Bod. Întregul plan tarifar valabil pentru această linie poate fi consultat pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Tarife”. De menționat faptul că, potrivit unor prevederi legale și ale unor Hotărâri ale Consiliilor LocaleSânpetru și, respectiv, Bod, pentru unele categorii de călători au fost prevăzute facilități la plata călătoriilor, după cum urmează:



Sânpetru

Nr.

Crt.

Categoriasocială/ Tipul de protecțiesocială Modalitatea de acordare a protecțieisociale(procentul de reducere)
1. Persoanevârstniceșipensionari / gratuitate pe traseulBrașov – Sânpetru 10 călătoriigratuite / lună, acordate la cerere sub formă de călătoriiîncărcate pe card
2. Elevi / gratuitate pe traseulBrașov – Sânpetru Abonament lunar pe traseulBrașov – Sânpetrugratuit (100% reducere)
3. Studenți / gratuitate pe traseulBrașov – Sânpetru Abonament lunar pe traseulBrașov – Sânpetrugratuit (100% reducere)
4. Persoane cu handicap accentuat, gravșiasistențiipersonali ai acestora / gratuitate pe traseulBrașov – Sânpetru Abonament lunar pe traseulBrașov – Sânpetrugratuit (100% reducere)
5. Veterani de războișivăduvelor de război/ gratuitate pe traseulBrașov – Sânpetru Abonament lunar pe traseulBrașov – Sânpetrugratuit (100% reducere)
6. Revoluționari / gratuitate pe traseulBrașov – Sânpetru Abonament lunar pe traseulBrașov – Sânpetrugratuit (100% reducere)
7. Donatori de sânge / tarifredus pe traseulBrașov – Sânpetru 50% reducere la achiziționarea:

– Abonamentului lunar pe traseulBrașov – Sânpetru

 

Bod

Nr.

Crt.

Categoriasocială/ Tipul de protecțiesocială Modalitatea de acordare a protecțieisociale(procentul de reducere)
1. Elevi / reducere pe traseulBrașov – Bod 50% reducere la achiziționarea:

– Abonamentului lunar pe traseulBrașov – Bod

3. Persoane cu handicap accentuat, gravșiasistențiipersonali ai acestora / gratuitate pe traseulBrașov – Bod Abonament lunar pe traseulBrașov – Bod gratuit (100% reducere)
4. Veterani de războișivăduvelor de război/ gratuitate pe traseulBrașov – Bod Abonament lunar pe traseulBrașov – Bod gratuit (100% reducere)
5. Revoluționari / gratuitate pe traseulBrașov – Bod Abonament lunar pe traseulBrașov – Bod gratuit (100% reducere)
6. Donatori de sânge / tarifredus pe traseulBrașov – Bod 50% reducere la achiziționarea:

– Abonamentului lunar pe traseulBrașov – Bod

1 Trackback / Pingback

  1. De astăzi, autobuzele RAT Brașov ajung la Bod, Sânpetru și Ghimbav! Orarul de circulație și tarifele, AICI - Realitatea de Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.