FOTO&VIDEO. Operațiunea „Rabla”. Ce mașini au „uitat” brașovenii pe domeniul public. Unele sunt din anii ’70-’80

Poliția Locală Brașov are în evidență, în acest moment, 101 de mașini abandonate pe domeniul public, aflate în diferite etape de procedură, în vederea ridicării și depozitării lor în spațiul special creat pentru acestea.

34 dintre rable au parcurs toate formalitățile, însemnând: emiterea de somații, identificarea proprietarilor și o ultimă notificare din partea Primăriei, astfel că ele vor fi ridicate în următoarea perioadă. Totodată, doi dintre proprietari și le-au mutat singuri de pe domeniul public, iar mai mult de jumătate dintre mașinile abandonate sunt în faza de identificare sau la prima somație.

La acest moment, nouă mașini abandonate în zona Pieței Agroalimentare Stupini sunt gata de a fi ridicate de pe domeniul public, pentru că au fost parcurse toate formalitățile legale pentru identificarea proprietarilor și somarea/notificarea acestora. Unele dintre autovehicule sunt într-o stare avansată de degradare, ținând cont de faptul sunt blocate în zonă de foarte mult timp. În arealul menționat, nu sunt părăsite pe domeniul public doar autoturisme, ci și rulote, dar și camioane fabricate prin anii ‘70-’80.

Potrivit unei analize realizate de Poliția Locală, anul trecut au fost ridicate de pe domeniul public 302 mașini abandonate, dintre care 189 au fost mutate chiar de proprietari după ce au primit primele somații, 28 de brașoveni au dovedit că autoturismele lor nu se înscriu în categoria rablelor, iar 85 au fost ridicate și depozitate.

0268.954 este unul dintre numerele de telefon ale Poliției Locale Brașov, la care cetățenii pot semnala situații în care există mașini abandonate pe domeniul public.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.