Încă un dosar penal la şantierul AFI din Braşov. Un muncitor a căzut de la înălţime

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a intervenit azi, după ora prânzului, pentru a acorda primul ajutor unui barbat cazut de la o înaltime de aproximativ 4 metri, pe şantierul de la AFI palace. 

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD. Barbatul este politraumatizat prin cadere de la înălțime, este constient. A fost transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Cipiran Sfreja.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, subcomisar Alina Ivan, în acest caz a fost anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpa”, a precizat reprezentanta IPJ Braşov. 

Acesta nu este primul accident de pe şantierul AFI, în acest an. În luna martie, un muncitor de 33 de ani, din Olt, care lucra în zonă, s-a autoaccidentat cu un fierăstrău pendular, în zona inghinală, fiind, de asemenea, nevoie de intervenţia ambulanţei. Atunci, s-a întocmit dosar penal tot sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.