O stradă din Braşov va fi extinsă pentru facilitarea accesului spre Sânpetru

Strada Narciselor din Braşov va fi extinsă şi modernizată. proiectul se află deocamdată în stadiul incipient al studiului de fezabilitate care vizează întocmirea documentaţiei tehnice necesare lărgirii şi extinderii drumului, până la intersecţia cu DJ103 spre Sânpetru, cu traversarea variantei de ocolire a Braşovului, prin realizarea unui pasaj subteran sau suprateran.

„Este un proiect foarte important pentru descongestionarea traficului de pe strada 13 Decembrie, alături de lărgirea acestei străzi şi realizarea pasajului hobanat de la Sala Sporturilor. După cum arată studiul de trafic pentru lărgirea 13 Decembrie, dar şi după cum se poate constata cu ochiul liber, o parte din blocajul acestei străzi este cauzat de rezidenţii din Sânpetru. Conform analizei Băncii Mondiale, Sânpetru a devenit localitate-dormitor, deoarece foarte mulţi dintre cei care s-au mutat în ultimii ani acolo îşi desfăşoară activitatea în Braşov, îşi aduc copiii la grădiniţele şi şcolile din Braşov, şi se retrag acasă la sfârşitul zilei. Soluţia alternativă pe care am identificat-o noi pentru accesul acestor cetăţeni spre şi dinspre Braşov este modernizarea străzii Narciselor, extinderea ei până la sensul giratoriu de la intrare în Sânpetru şi amenajarea unei treceri peste sau pe sub centura ocolitoare a Braşovului. Pe perioada derulării lucrărilor, tronsonul aflat pe teritoriu comunei Sânpetru este cedat Braşovului, pentru a putea face noi aceastămodernizare. Sper să finalizăm cât mai repede evaluarea ofertelor şi firma care va câştiga să înceapă elaborarea acestei
documentaţii, astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem toate datele necesare demarării acestui proiect“, a explicat primarul George
Scripcaru.

Deocamdată, pentru acest Studiu de Fezabilitate au fost depuse cinci oferte care vor fi luate în analiză

Ofetrele vin din partea SC Bomaco SRL Bucureşti, SC Beta Cops SRL Bucureşti, SC Romasco Concept SRL Bucureşti, SC ING Proiect Management SRL Târgovişte, SC Peiesi SRL Iaşi. Valoarea estimată a acestui contract este de 478.279 de lei fără TVA şi include şi realizarea altor studii cum ar fi cel de coexistenţă cu anumite obiective din zona străzii Narciselor, obţinerea de avize, autorizaţii şi acorduri. reprezentanţii Municipalităţii speră ca până la sfârşitul anului să aibă la dispoziţie această documentaţie.

Sânpetru „împrumută“ terenul până la realizarea drumului

Strada Narciselor, care ar urma să fie extinsă şi modernizată, se află în partea de nord a oraşului, făcând legătura între drumurile naţionale DN 11 Braşov – Bacău şi DN 13 Braşov – Sighişoara. Terenurile pe care se va extinde drumul aparţine parţial municipiului Braşov şi parşial comunei Sânpetru, aceasta din urmă trecându-le în domeniul public al Municipalităţii pe perioada în care vor avea loc lucrările. Lungimea amplasamentului studiat de SF este de 2.830 de metri, cuprinzând şi intersecţia cu Varianta de Ocolire a Municipiului. Modernizarea drumului înseamnă dimensionarea sistemului rutier, respectiv a structurii ce urmează a fi proiectată, în baza datelor rezultate dintr-un studiu de trafic ce are în vedere şi posibila dezvoltare din următorii ani.

De asemenea, se va realiza un trotuar pe o parte a străzii şi o pistă de biciclete pe cealaltă parte, se vor face amenajări peisagistice, spaţii verzi, pe ambele margini şi o intersecţie denivelată în zona de încrucişare cu Ocolitoarea Braşovului. „Modul de realizare al intersecţiei denivelate constând într-o variantă supraterană şi o variantă subterană pentru traversarea variantei ocolitoare Braşov se vor propune în cadrul celor două scenarii prin documentaţia în faza studiu de fezabilitate de către proiectant, ca urmare a analizării constrângerilor din zona amplasamentului, a indicatorilor de trafic rezultaţi în baza studiilor şi a estimărilor de cost, urmând ca soluţia finală să fie aprobată de către beneficiar“, se arată în tema de proiectare. De asemenea, pentru riverani va fi făcut şi un drum de exploatare, cu lăţimea de 5 metri, acostamente de câte 50 de centimetri fiecare pe ambele părţi, amenajare cu strat de balast şi un strat de piatră spartă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.