Încă un TIR răsturnat pe DN 13, în Valea Bogății din județul Brașov. Vehiculul a ieșit în decor într-o serpentină

 DN 13 este unul în care accidentele sunt „la ordinea zilei”. De altfel, acestei șosele i se mai spune și „drumul morții” și, oricâte măsuri de siguranță s-ar lua, acestea par insuficiente. 

Unele dintre cele mai frecvente accidente care se produc pe această șosea sunt ele în care sunt implicate TIR-uri, care, de cele mai multe ori „ies în decor”. Un astfel de accident s-a produs și noaptea trecută, când, în Valea Bogății, un tir s-a răsturnat într-o serpentină, cel mai probabil, după ce șoferul nu a mai putut să ia curba. 

Reamintim că anul trecut, pentru a limita numărul de accidente, drumarii brașoveni au amplasat pe axul drumului, în zonele cele mai periculoase, niște parapete din material plastic, care anul acesta vor fi înlocuite cu parapete din beton, de tip New Jersey. Rolul acestora este de a bloca tendința unor șoferi de a trece pe contrasens în curbe sau de a evita coliziunile frontale pe segmentele în care se circulă cu mare viteză. Pentru evitarea accidentelor asemănătoare celui petrecut noaptea trecută, când TIR-ul a ieșit de pe suprafața într-o curbă pe marginea căreia era un zid de sprijin nu se pot face lucrări prea complicate, singurele mijloace pe care drumarii le au la îndemână în aceste situații fiind marcajele rezonatoare și indicatoarele reflectorizante, de care șoferii pot sau nu să țină cont. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.