Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov s-a „împotmolit“ în fundație și în birocrație

Ministerul Sănătății așteaptă mobilizarea constructorului și preluarea terenului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, pentru a emite ordinul de începere a lucrărilor de extindere și  moderniare a Unității de Primiri Urgențe.



Inițial era de așteptat ca lucrările să înceapă în luna mai, imediat după vizita ministrului Sănătății la Spitalul Județean din Brașov dar deschiderea șantierului a întârziat. Managerul SCJU, dr. Călin Cobelschi a lăsat să se înțeleagă săptămâna trecută, că există o vină a Ministerului care nu a emis până acum ordinul de începere a lucrărilor.

Din precizările oferite brasovmetropolitan.ro de către Ministerul Sănătății, întârzierea ar fi fost cauzată de o serie de încurcături birocratice și nu numai, care țin de documentațiile investiției, impărțite între SCJU și Minister. 

Proiectul de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov va fi implementat de SC General Service Grup 98 SRL, în baza unui contract în valoare de 11,412 milioane lei cu TVA, semnat pe 8 aprilie 2019. 



La data semnării contractului pentru viitoarea UPU, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov efectuase deja lucrările de demolare a clădirii pe locul căreia urmează să se facă extinderea Unității.  Tot SCJU avea deja realizat, cu finanțare de la Consiliul Județean, și proiectul tehnic aferent extinderii și modernizării UPU. În acest context, după semnarea contractului cu constructorul și vizionarea locului unde se va face extinderea,  s-a constatat faptul că proiectul tehnic nu conţine detalii cu privire la executarea subzidirii fundaţiilor existente ale clădirii lângă care se va construi UPU.  De aceea, firma constructoare a preluat amplasamentul, însă cu mențiunea de a clarifica tehnologia de executare a lucrărilor suplimentare, prin emiterea unei dispoziţii de şantier de către, vizată de expert tehnic şi verificator de proiecte atestat.

Având în vedere că proiectantul a fost contractat de unitatea spitalicească, prin finanțare de la CJ Brașov, la fel ca și serviciul de dirigenție de șantier, UMPBM (Unitatea de Management al Proiectelor – Banca Mondială din cadrul Ministerului Sănătății) a solicitat Spitalului Județean să contracteze proiectantul în vederea emiterii unei Dispoziții de șantier care să stabilească tehnologia de executare a lucrărilor de subzidiri ale fundației clădirii existente, adiacente noii construcții, precum și listele de cantități suplimentare ce nu au putut fi estimate în timpul proiectării.

La începutul lunii mai, Proiectantul general – SC Santier in lucru SRL, a trimis Dispoziția de șantier către constructor, dar aceasta nu era completă, pentru că nu prezenta tehnologia de execuţie pe ploturi de fundare şi nu avea nici liste de cantităţi.



Dispoziția completă a sosit abia pe 24 iunie, astfel că este de așteptat ca firma constructoare să se mobilizeze pentru organizarea de șantier și pentru începerea efectivă a lucrărilor.

1 Trackback / Pingback

  1. Construirea noii Unități de Primiri Urgențe din Spitalul Județean Brașov, din amânare în amânare. Lucrările ar trebui să fie gata la sfârșitul anului viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.