Ex-ministrul Sănătății: Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Brașov, gata luna aceasta

După patru ani în care a funcționat în clădirea Ambulatoriului, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Clinic Județean Brașov va fi mutată luna aceasta în noul sediu.  Anunţul a fost făcut de fostul şef al Ministerului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care a demisionat din Guvern alăturii de colegii din USRPLUS şi şi-a prezentat, la final de mandat, bilanţul de activităţi. Acest bianţ a fost prezentat în cadrul conferinței de presă atunci când Ioana Mihailă a precizat, printre altele: 

„În luna septembrie 2021 urmează să fie operaționalizată noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Brașov”.  

 

Ioana Mihăilă, membră a USRPLUS, a fost numită ministrul al Sănătăţii în luna aprilie 2021. Ea a preluat funcţia de la colegul său de partid, Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Câţu. 

UPU a Spitalului Clinic Judeţean Braşov este amenajată printr-o investiție de 10,5 milioane lei, realizată de Ministerul Sănătății, cu o finanțare de la Banca Mondială, unitatea din Brașov fiind ultima din pachetul de cinci, din țară, care beneficiază de un astfel de proiect. Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe au început în luna iulie a anului 2019 și ar fi trebuit să fie gata în 18 luni, adică la finalul anului trecut. Au început însă mult mai târziu, ca urmare a unor întârzieri cauzate de slaba mobilizare a constructorului dar şi de întârzierea eliberării unor documente, la nivel judeţean.

Noua Unitate de Primiri Urgențe va avea o configurație total schimbată faţă de ceea ce există în momentul de faţă. Mai multe informaţii, citiţi AICI:

FOTO. Noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, pe ultima sută de metri. Ea va funcționa din această vară, în varianta extinsă și modernizată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.